Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli: Artık karar anı gelmiştir, herkes tavrını belirlemek zorundadır

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'Artık karar anı gelmiştir. Herkes tavrını belirlemek zorundadır. Ya birlik, beraberlikten yana olacaksınız ya da gerilim ve kavga dolu bir geleceğe sürükleneceksiniz.' ifadelerini kullandı.



MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, "Artık karar anı gelmiÅŸtir. Herkes tavrını belirlemek zorundadır. Ya birlik, beraberlikten yana olacaksınız ya da gerilim ve kavga dolu bir geleceÄŸe sürükleneceksiniz. Ya kardeÅŸliÄŸin devamını isteyeceksiniz ya da ağır bir yıkımı göze alacaksınız. Cumhur Ä°ttifakı kararını çoktan vermiÅŸtir, tarafını belirlemiÅŸtir. Cumhur Ä°ttifakı Türk milletinden taraftır, milli kimlikten yanadır, Mersin'in yanındadır. Barışmak, kucaklaÅŸmak için fırsat arayan vatandaÅŸlarımı Türkiye ve Türk milleti deÄŸerleri etrafında buluÅŸmak için Cumhur Ä°ttifakı'na davet ediyorum." dedi.

Bahçeli, partisi tarafından eski Tevfik Sırrı Gür Stadı yanında düzenlenen açık hava toplantısında yaptığı konuÅŸmada, Mersin'de bulunmaktan duyduÄŸu memnuniyeti dile getirdi.

Partililerin, "Hareketin lideri Devlet Bahçeli" sloganı üzerine, "Cumhur Ä°ttifakı'nda tek yanlı slogan yoktur" uyarısında bulunan Bahçeli, belediye baÅŸkan adaylarına destek istedi.

Bahçeli, yerel seçimlerin ülkeye, millete, demokrasiye, milli birlik ve bekaya hayırlı sonuçlar getirmesini dileyerek, Adana ve Osmaniye'nin ardından Mersin'de de muhteÅŸem bir coÅŸkuya ÅŸahit olduÄŸunu aktardı.

Yerel seçimlere katılımın yüksek olmasının hem demokrasinin istikrarı hem de milli irade açısından tarihi önemde olduÄŸunu vurgulayan Bahçeli, 31 Mart'ta muhakkak oy kullanılıp, sandık güvenliÄŸine de azami dikkat edilmesi gerektiÄŸini belirtti.

Cumhur Ä°ttifakı'nın masa başında kurulan bir ittifak olmadığını vurgulayan Bahçeli, ÅŸunları söyledi:

 

"Cumhur Ä°ttifakı çıkara, al ver sürecine dayalı bir ittifak deÄŸildir. Ä°ttifakımızın duruÅŸu, iradesi, mayası, hamuru, ahlakı saÄŸlamdır. Hedefleri sarsılmaz düzeydedir. Türk milletinin sinesinden doÄŸup sevdasıyla yoÄŸurulan ÅŸuurun adıdır Cumhur Ä°ttifakı. 15 Temmuz gecesi milli direniÅŸ ve devleÅŸen mücadele sonucunda yükselen ruhun unvanıdır Cumhur Ä°ttifakı. 7 AÄŸustos Yenikapı diriliÅŸi, 16 Nisan halk oylaması doÄŸruluÅŸu, 24 Haziran CumhurbaÅŸkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri'nin duruÅŸuyla Türkiye'nin aydınlık ufkudur Cumhur Ä°ttifakı. Cumhur Ä°ttifakı uyanan tarihin müjdesidir. Cumhur Ä°ttifakı uyanış, yaÅŸayan milli his ve heveslerin kırılmaz mukavemetidir. Bir yandan Türkiye'nin kuyusunu kazmaya çalışan mihraklar, diÄŸer yanda Türkiye'nin top yükün kurtuluÅŸ ve yükseliÅŸine hizmet eden Cumhur Ä°ttifakı. Cumhur Ä°ttifakı, Türkiye'dir, Türk milletinin ruh köküdür, Mersin'in hayallerini gerçeÄŸe dönüÅŸtürecek karar ve iradedir."

Bahçeli, vatandaÅŸlardan Cumhur Ä°ttifakı ile yürümesini ve ittifaka destek vermesini istedi.

Tarihi bir seçim yapılacağına dikkati çeken Bahçeli, "31 Mart'ta milli bekamız üzerindeki sis perdesini yırtıp atacaksınız. 31 Mart'ta Türkiye'nin istikbal ümidi, güvenlik zırhı, milli birliÄŸinin güvencesi olan CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi'ni tescil edeceksiniz. Yalnızca belediye baÅŸkanı seçmeyeceksiniz aynı zamanda Türkiye'nin üzerindeki hain planları silip atacaksınız. Yalnızca belediye meclis üyesi, köy ve mahalle muhtarları belirlemeyeceksiniz. Aynı ÅŸekilde küresel ve bölgesel oyunları elinizin tersiyle iteceksiniz." dedi.

Bahçeli, Mersin'i daha da büyütmek ve geliÅŸtirmek istediklerinin altını çizerek, "Dedikoduyla geçirecek vakit yoktur. Nitekim vakit Mersin'in huzur vaktidir. Siyasi ayak oyunlarıyla Mersin'i meÅŸgul etmeye kimsenin hakkı yoktur. Nitekim Mersin güçlendikçe güçlenecek, yükseliÅŸinin önüne hiç kimse geçemeyecektir." ifadesini kullandı.

"Ä°TTÄ°FAKIMIZ ZALÄ°MLERE KARÅžI CUMHURUN Ä°RADESÄ°DÄ°R"

Cumhur Ä°ttifakı'nın gönülleri buluÅŸturduÄŸunu bildiren Bahçeli, ÅŸunları kaydetti:

"Cumhur Ä°ttifakı gayeleri birleÅŸtirdi, geleceÄŸimiz belirledi. AK Parti ile 30 büyükÅŸehirde ittifak yaptık. Bunlardan birisi de Mersin'dir. Bu kentimizde ittifakımızın ruhuyla hareket eden AK PartiI'li kardeÅŸlerime içtenlikle teÅŸekkür ediyorum. Sayın CumhurbaÅŸkanımıza ÅŸükranlarımı sunuyorum. 51 ilin 17'sinde ittifak kurduk. 519 metropol ilçenin 431'inde, 403 ilçenin 36'sında, 386 beldenin 33'ünde Cumhur Ä°ttifakı'nın çatısı altında buluÅŸtuk. Cumhur Ä°ttifakı, daha mutlu ve huzurlu bir Mersin'e doÄŸru yol alıştır. Daha zengin, daha kaygısız bir Mersin'e yöneliÅŸtir. Daha adil, daha hakkaniyetli bir döneme baÅŸlangıçtır. Ä°ttifakımız zalimlere karşı cumhurun iradesidir. Ä°ttifakımız zulme ve zorbalığa karşı milletin dirayetidir. Ä°ttifakımız korkaklara ve kanunsuzlara karşı cesurların dik duruÅŸudur. Ä°ttifakımız bütünüyle parçalanmaya, bölünmeye ayrılmaya, kopuÅŸa karşı milli kenetlenmenin, milli kucaklaÅŸmanın temini ve takviyesidir. Yöresi, kökeni, mezhebi ve anasının dili ne olursa olsun her Türk vatandaşı Cumhur Ä°ttifakı'nın doÄŸal ve meÅŸru bir varlığıdır. Biz hiç kimsenin doÄŸdu yeri merak etmeyiz. Hiç kimsenin kökenine ve yöresel niteliklerine bakmayız. Milletimizin her evladını, Mersin'de yaÅŸayan her kardeÅŸimi Allah'ın bir lütfu sayarız, böyle görürüz. Bayrak sevgisi var mı, buna bakarız. Vatan sevgisi var mı, buna odaklanırız. Ezana hürmet var mı buna dikkat ederiz. Millete mensubiyet bilinci var mı, bununla ilgileniriz. Milli birliÄŸi sorgulatmayacak, milli ruhu sakatlatmayacak farklılıkları zenginlik kabul ederiz. Bölücülük düÅŸmanımızdır. Bölücüler iki cihanda da yakalarından tutacağımız millet hasımlarıdır."

"ARTIK KARAR ANI GELMÄ°ÅžTÄ°R"

Bahçeli, geliÅŸmelerin gelecek dönemin taraflarını netleÅŸtirdiÄŸini vurgulayarak, artık herkesin tarafını belli etme zamanının geldiÄŸini bildirdi.

"Bir yanda ihanet ve iÅŸ birlikçi çıkar çevrelerinin ittifakı vardır, diÄŸer yanda milletini karşılıksız seven Cumhur Ä°ttifakı" diyen Bahçeli, ÅŸöyle devam etti:

"Bir yanda Türkiye'den intikam almaya niyetli mihraklar vardır, diÄŸer yanda bin yıllık kardeÅŸliÄŸe yemin etmiÅŸ Türk milleti. Bir yanda varlıklarımızı sömürmeye hazırlanan küresel odaklar vardır, diÄŸer yanda hakkaniyet ve adaleti savunan vatan evlatları. Bir yanda siyasi ikbal ve menfaat için tahrik edenler vardır, diÄŸer yanda Türkiye'ye talip olan Cumhur Ä°ttifakı. Artık karar anı gelmiÅŸtir. Herkes tavrını belirlemek zorundadır. Ya birlik, beraberlikten yana olacaksınız ya da gerilim ve kavga dolu bir geleceÄŸe sürükleneceksiniz. Ya kardeÅŸliÄŸin devamını isteyeceksiniz ya da ağır bir yıkımı göze alacaksınız. Cumhur Ä°ttifakı kararını çoktan vermiÅŸtir, tarafını belirlemiÅŸtir. Cumhur Ä°ttifakı Türk milletinden taraftır, milli kimlikten yanadır, Mersin'in yanındadır. Barışmak, kucaklaÅŸmak için fırsat arayan vatandaÅŸlarımı Türkiye ve Türk milleti deÄŸerleri etrafında buluÅŸmak için Cumhur Ä°ttifakı'na davet ediyorum. Kimler ve hangi karanlık güçler, hangi oyunları tertip ederlerse etsinler, hangi ihanetlerin içine girerlerse girsinler bilecekler ki Türkiye Cumhuriyeti tektir ve üniter bir devlettir. Türk milleti ayrılık kabul etmeyen bir bütündür. Milli devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti ebedi yurdumuzdur. Al bayrağımız bağımsızlığımızın, egemenliÄŸimizin sembolüdür. Türkçemiz, bizleri bir arada tutan resmi dilimizdir. Ä°stiklal Marşımız, kahramanlık destanıdır. Milli birlik ve bütünlüÄŸümüzün temelleri tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak ülküsüdür. Türkiye Cumhuriyeti, ebedi vatanında milli varlığını ve birliÄŸini Cumhur Ä°ttifakı ile koruyacaktır."

Bahçeli, Cumhur Ä°ttifakı'nın bu deÄŸerleri muhafaza etmeye yeminli olduÄŸunu bildirdi.

Vatanın herkesin olduÄŸunu bildiren Bahçeli, "Türkiye'mizin bir yıkıma sürüklenmesini önlemek hepimiz için milli bir görevdir. Herkes üstüne düÅŸen sorumluluÄŸu, siyasi hesapları bir kenara bırakarak yerine getirmelidir. Aksi halde yarın çok geç olacaktır. Buradan her zaman olduÄŸu gibi çaÄŸrımı tekrarlıyorum. Gün birleÅŸme günüdür. Gün dayanışma günüdür. Cumhur Ä°ttifakı'nın gönlünde herkese yer vardır. Cumhur Ä°ttifakı'nın yüreÄŸi herkesi kucaklamaya yetecektir. Cumhur Ä°ttifakı Mersin'in ve memleketimizin her evladına kucağını açmaktadır." ifadelerini kullandı.

"ATATÜRK'ÜN CHP'SÄ° NEREDE, BUGÜNKÜ CHP NEREDEDÄ°R?"

Bugünkü CHP yönetiminin "zillete" düÅŸtüÄŸünü belirten Bahçeli, "Bugünkü CHP yönetimi, Türkiye muhaliflerinin esaretine girmiÅŸtir. Bugünkü CHP yönetimi PKK'nın eline geçmiÅŸtir. Atatürk'ün CHP'si nerede, bugünkü CHP nerededir? Sözde Kürdistan'a oy veren bu CHP'dir. Terör örgütleriyle iltisaklı kiÅŸileri belediyelere taşımaya amaçlayan bu CHP'dir. HDP ile pazarlık yapıp belediyeleri peÅŸkeÅŸ çekmeye çalışan bu CHP'dir." diye konuÅŸtu.

Bahçeli, CHP yönetimine eleÅŸtirilerini sürdürerek ÅŸöyle devam etti:

"PYD/YPG'ye 'vatanlarını koruyan örgüt' diyen bu CHP'dir. PKK'lılara 'arkadaÅŸ' diyen bu CHP'lilerin ipotekli başıdır. 'YPG bize mi saldıracak?' diyen bu CHP'nin icazetli genel baÅŸkanıdır. CHP Genel BaÅŸkanı kalkmış bize milliyetçilik anlatıyor. Sakarya Arifiye'deki Tank Palet Fabrikası üzerinden yalan üstüne yalan konuÅŸuyor. Milli silah sanayisinden rahatsız, çünkü Tank Palet Fabrikası'nda yapılacak silahlar YPG'yi vuracak, çünkü burada üretilen silahlar PKK'yı hedef alacak. Korkusu budur, kaygısı budur, telaşı bu yüzdendir. Ancak çabası boÅŸunadır. KılıçdaroÄŸlu'nun maskesi düÅŸmüÅŸtür. Ä°hanet senaryosundaki rolü kabusa dönmüÅŸtür. Silah konusunda muhasım odakların eline bakılsa memnun olacak. ABD'nin tutsağı olunsa havalara uçacak. Türkiye sevgisi kalmamış, millete aidiyet hissi sıfıra inmiÅŸ."

"DEMOKRAT PARTÄ°LÄ° HÜLLE GÄ°RİŞİMLERÄ°NE MÜSAADE ETMEYÄ°N"

"KılıçdaroÄŸlu'nun milliyetçilikten bahsettiÄŸini, freninin tutmadığını ve ülkücü olduÄŸunu da iddia ettiÄŸini" vurgulayan Bahçeli, "KeÅŸke olsaydı, keÅŸke ülkümüzden feyizlenseydi. GeçmiÅŸ olsun, zillete düÅŸtü düÅŸeli bırakın milliyetçiliÄŸi, milliliÄŸinden bile eser kalmadı."diye konuÅŸtu.

"KılıçdaroÄŸlu milliyetçi olursa dünya tersten döner, ülkücü olursa güneÅŸ batıdan doÄŸar." diyen Bahçeli, konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü:

"Bugünkü CHP yönetimi, denizdeki balığın karada komisyonculuÄŸunu yapacak kadar fütursuzdur. Bugünkü CHP yönetimi, denizden geçeyim derken çayda boÄŸulacak kadar fikirsizdir, kabiliyetsizdir. Bugünkü CHP ve Ä°P yönetimi, düÅŸtükleri denizde çoktan HDP, PKK, FETÖ yılanına sarılmışlardır. Deniz dalgasız, gemi dümensiz, CHP ve Ä°P yönetimi yalansız olmaz, yalansız duramaz. Bunlar bozguncudur, fesat yuvasıdır. CHP'ye oy veren kardeÅŸlerim, gelin bu zillet ehlilerinden vazgeçin. CHP'ye oy veren kardeÅŸlerim, gelin bu KılıçdaroÄŸlu'na haddini bildirin. Ä°P'e oy veren kardeÅŸlerim, yeterince istismar edildiniz, yeterince meÅŸgul edildiniz, yeterince siyasi kumpaslara mahkum edildiniz. Gelin Cumhur Ä°ttifakı'nda buluÅŸalım. Gelin komplolardan, komploculardan birlikte hesap soralım. Ä°radenizi çalmaya heves edenlere, Demokrat Partili hülle giriÅŸimlerine müsaade etmeyin. Mersin'in bereket ve birliÄŸi olan cumhurun iradesine birlikte güç verelim."

"BEKA SORUNUNA YÜZÜMÜZÜ DÖNEMEZDÄ°K"

Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüÄŸünün risk altında olduÄŸunu ifade eden Bahçeli, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Uyanık olunuz, bekamız tehdit çıkmazındadır. Yedi düvelin gözü üzerimizdedir. Yedi baÅŸlı emperyalizm canavarının eli aramızda, fitnesi içimizdedir. Her yolu deniyorlar. Her vasıtayı kullanıyorlar. Her yolu mübah sayıyorlar. Maksatları Türkiye'yi bölmektir. Maksatları milleti birbirine düÅŸürüp kırdırmaktır. Hain terör örgütü PKK'yı bunun için besleyip destekliyorlar. YPG'yi silahlandırıp önünü açmaları da bu sebepledir. Yıllarca devletin ve toplumsal hayatın hücrelerine kadar nüfuz eden FETÖ'nün arkasında durmaları boÅŸuna deÄŸildir. 15 Temmuz iÅŸgal ve ihaneti, Türkiye'yi yıkmak için planlanmıştı. Milletimize kastedildi. Türkiye çembere alındı. Zalimler karadan, havadan, denizden ülkemizi kuÅŸattı. Hain kalkışma sonucunda 251 vatan evladı maalesef ÅŸehit edildi, 2 bin 193 kardeÅŸimiz yaralandı. GeliÅŸmeler karşısında, Türkiye'nin ağır ve ÅŸiddetli beka sorununa yüzümüzü dönemezdik."

"ZÄ°LLET Ä°TTÄ°FAKI SÄ°STEM KARGAÅžASI ÇIKARMAK Ä°STÄ°YOR"

Bahçeli, 15 Temmuz'dan sonra hükümet etme sistemiyle ilgili kutuplaÅŸmanın devamına rıza gösteremeyeceklerini aktararak, "Muhtemel krizlerin önüne geçmeliydik. Muhtemel darbe hazırlıklarını kaynağında kurutmalıydık. Bir olmalıydık, iri olmalıydık, diri durmalıydık. Biz hep bunu söyledik, sürekli bunu savunduk. Vakit kaybına tahammül yoktu. Oyalanmak, ülkemizin aleyhine olacaktı. Bu ülke için yeminimiz vardı, vazgeçilmeyecekti. 'Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben' diyerek devletteki çift baÅŸlılığı giderelim istedik. Kriz ve kaosa karşı el birliÄŸi, güç birliÄŸi, fikir birliÄŸi içinde karşı koymayı kararlaÅŸtırdık. CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi böyle tesis ve tecelli etti. 31 Mart'ta yeni hükümet sistemine müzahir, Mersin'in huzuruna muvafık yerel yönetimlerin varlığı tarihi bir mecburiyettir. Milli beka için bu büyük bir zorunluluktur. Çünkü zillet ittifakı, sistem kargaÅŸası çıkarmak istiyor. Rejim bunalımından çıkar umuyor." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Cumhur Ä°ttifakı'nın tarih yazmaya hazır olduÄŸunun altını çizen Bahçeli, "Cumhur Ä°ttifakı Türkiye'yi zafere taşımaya ant içmiÅŸtir. Alnımız aktır, vicdanımız paktır, elbette Mersin yükseklere layıktır." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"OYUNUZU VERÄ°N, ÅžER OYUNUNU BOZUN"

Bahçeli, vatandaÅŸlardan Cumhur Ä°ttifakı'na destek vermelerini isteyerek sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Oyunuzu verin, ÅŸer oyununu bozun. Oyunuzu verin, zilleti piÅŸman edin. 15 Temmuz'a 'kontrollü darbe' diyenlerin, PKK'ya, FETÖ'ye umut baÄŸlayanların sandıkta iÅŸini bitirin. Zillet Ä°ttifakı'na PKK destek istiyor, FETÖ yardım dileniyor. Türkiye'ye ve Mersin'e ÅŸaşı bakan, ters yaklaÅŸan, art niyetli planlar yapan kim varsa CHP'nin, Ä°P'in, HDP'nin yanında duruyor. Kürt kökenli kardeÅŸlerim, tuzakları birlikte bozalım. Fitnecileri, bozguncuları, kandan nemalanan teröristleri beraberce ademe mahkum edelim. Cumhur Ä°ttifakı'nın çatısı altında hep beraber kucaklaÅŸalım."

Bahçeli, "Kime oy vereceÄŸim belli deÄŸil, kararsızım" diyen vatandaÅŸlara da birlik olma çaÄŸrısı yaparak, ÅŸunları kaydetti:

"Türkiye'nin kurtuluÅŸu için Cumhur Ä°ttifakı'nda buluÅŸalım. Genç kardeÅŸlerim, ilk kez oy verecek evlatlarım, birlikte yürüyelim, Cumhur Ä°ttifakı'nda sözleÅŸelim. Ya zulme, istismara ve alçaklığa göz yumarak 'zillete tamam' diyeceksiniz. Ya da Cumhur Ä°ttifakı'yla birleÅŸip kendinize yeni ve aydınlık bir sayfa açacaksınız. Biz inançlı kadrolarımızla ittifak kurduk. Ä°ttifakımız, korkaklara karşı cesurların, ahlaksızlığa karşı namus timsallerinin, talana ve yalana karşı ahlakın, hainlere, eli kanlı teröriste, onlarla iÅŸ birliÄŸi yapan zillete karşı milli bir ittifaktır. Cumhur Ä°ttifakı, en samimi ve saf duygularla mukaddesatımıza sahip çıkanların irfanlı ve inançlı bir ittifakıdır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.