Sosyal Medya

Güncel

HDP'li Sezai Temelli S-400'lerden rahatsız oldu

HDP'nin Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Türkiye'nin S-400 almasından ve nükleer santral kurulmasından rahatsız oldu. 'Ne gerek var S-400'e, Türkiye kimin tehdidi altında' diyen Temelli, nükleer santralin de nükleer silah üretmenin bir ön adımı olduğunu öne sürdü.



Yurt içinde ve yurt dışında baÅŸarılı operasyonlar gerçekleÅŸtiren Türk Silahlı Kuvvetlerinin bünyesinde bulunan Ä°HA, SÄ°HA'lar ve teslimatı beklenen S-400'ler HDP'yi huzursuz etti.

"TÜRKÄ°YE KÄ°MÄ°N TEHDÄ°TÄ° ALTINDA, S-400'E NE GEREK VAR"

Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan HDP'li Temelli, Türkiye'nin silahlanmasından duyduÄŸu rahatsızlığı dile getirdi.

Türkiye'nin herhangi bir hava tehditi altında olmadığını savunan Temelli, "Türkiye'de ısrarla savaÅŸ politikası, inanılmaz bir silahlanma harcaması var. Bakın S-400'ler. Türkiye'nin S-400'e nerede ihtiyacı var? Biz hangi ülkenin hava tehditi altındayız. Suriye'nin mi? Suriye periÅŸan olmuÅŸ ne hava tehdidi. Kimin tehditi altındayız?" dedi.

Temelli, iddialarını ÅŸöyle sürdürdü:

"Ä°ÅŸte nükleer santraller. Türkiye'nin nükleer santrale ihtiyacı yok. Ama nükleer silahlanma için bugünden nükleer santrali ülkeye dayatıyorlar.

Ya da iÅŸte Ä°HA'lar, SÄ°HA'lar... Yok piyade tüfeÄŸi... Sürekli bir silahlanmaya kaynak ayırma."

KILIÇDAROÄžLU DA "ONLAR MI BÄ°ZE SALDIRACAK" DEMÄ°ÅžTÄ°

Bu sözlerle birlikte, Temelli ile KılıçdaroÄŸlu'nun söylem benzerliÄŸi dikkat çekti.

KılıçdaroÄŸlu da, katıldığı bir televizyon programında, beka sorunu olmadığını söyleyerek "Kim saldıracak bize, (PKK/YPG'yi kastederek) onlar mı bize saldıracak?" demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.