Sosyal Medya

Güncel

Suriye muammasının arkasındaki isim: John Bolton

ABD Başkanı Donald Trump, 'Suriye'den çekiliyoruz' açıklamasının ardından iki kere karar değiştirdi ve önce 400 sonra 1000 ABD askerinin bölgede kalacağını duyurdu. Serdar Turgut, bu muammanın arkasında John Bolton olduğunu yazdı.



Habertürk Yazarı Serdar Turgut, bugünkü köÅŸesinde ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın "Suriye'den çekilme" planının Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton tarafından manipüle edildiÄŸini yazdı. Trump'ın "söylediÄŸini unutmak" ÅŸeklinde sergilediÄŸi ÅŸahsi tutumumunun da bunda etkili olduÄŸunu yazan Turgut, Bolton'un geniÅŸ bir etki alanının olduÄŸunu belirtiliyor.

İşte Turgut'un yazısının ilgili kısmı:

JOHN BOLTON'UN MANEVRA ALANI

"Konu hakkında yaptığım tüm temaslardan ve konuÅŸmalardan sonra anladım ki Suriye ile ilgili olan tüm pozisyon deÄŸiÅŸikliklerinde ve adımların temelinde perde arkasında John Bolton bulunuyor.

Ulusal güvenlik danışmanı, Trump'ın ruh halini en iyi tanıyan ve bunun kendisine bürokratik manipülasyonlar yapmak için büyük fırsatlar tanıdığını tespit etmiÅŸ durumda. Çünkü Trump "Askerlerimizi çekiyoruz" diye hiç bir birime danışmadan açıklama yaptıktan sonra bu konuyu sanki olmamış gibi unutup yaÅŸayabiliyor. Konuyu dakikalar içinde unutunca bu varsayılan çekilme iÅŸini koordine etmekle görevli John Bolton hemen devreye giriyor.

Bolton, Suriye'den çekilmeye karşı ve Türkiye'ye karşı da pek iyi duygular beslemiyor. Askerlerin çekilmesi fikrine zaten destek veren tek bir Amerikan birimi de bulunmuyor. Bu durum John Bolton'a büyük bir manevra alanı ve imkanı tanıdı.

Ä°RAN'A KARÅžI ÅžAHÄ°N KANATTA, PYD'YÄ° DESTEKLÄ°YOR

Bolton, Ä°ran'a yönelik ÅŸahin kesimin de başında geliyor. Suriye'den askerlerin çekilmemesini Ä°ran tehdidini kullanarak hemen her birime kolaylıkla kabul ettiriyor. Bu aynı birimler PYD/YPG'nin de desteklenmesinden yana olduklarından Bolton daha fazla asker bulundurulması fikrini onları da koruma düÅŸüncesini de argümanlarına ekleyerek güçlendirebildi."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.