Sosyal Medya

May istifasını verirse koltuk için yarışacak en güçlü isim Türk kökenli

İngiltere Başbakanı Theresa May, Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılık (Brexit) anlaşması Parlamento'dan geçtiği takdirde istifa edeceğini söyledi.



May, lideri olduÄŸu Muhafazakar Parti'nin milletvekillerine AB ile vardığı Brexit anlaÅŸmasına destek çıkmaları koÅŸuluyla verdiÄŸi sözü tutarsa, müzakerelerin bir sonraki aÅŸamasına kalmadan görevi bırakacak.
 
Peki May'in boÅŸaltacağı koltuk için kimler yarışacak?
 
İngiliz Guardian gazetesi, olası isimleri derledi:
 
Boris Johnson
 
 

 

Ä°ngiltere'nin eski dışiÅŸleri bakanı Johnson bir süredir kırılgan bir oyun oynuyor.
 
May'in AB ile vardığı anlaÅŸmayı parlamentodan bir türlü geçirememesi Johnson'a anlaÅŸmaya karşı bir muhalefet dalgası yaratma imkanı verdi.
 
Gazeteci Ali Kemal'in torunu Boris Johnson, elinde bıçakla May'i sırtından vurmak için hazır beklediÄŸi görüntüsü vermekten ise kaçındı. Öte taraftan en güçlü aday olma konumunu sürdürüyor.
 
GeçtiÄŸimiz hafta May istifa ederse anlaÅŸmayı desteklemeye karar verebileceÄŸini açıkladığında ise, baÅŸbakanı uçurumun kenarına sürüklemiÅŸ oldu. Johnson ve May geçtiÄŸimiz hafta içinde 3 defa gizlice buluÅŸmuÅŸtu. Johnson, bu görüÅŸmelerde May'e verdiÄŸi mesajı, Salı günü kamuoyu ile de paylaÅŸtı ve "EÄŸer insanlar benim bu anlaÅŸmayı desteklememi istiyorlarsa, müzakerelerin ikinci aÅŸamasında bir ÅŸeylerin farklı gideceÄŸini bana kanıtlamalılar" dedi.
 
Johnson partinin diÄŸer üyelerine oranla pek de popüler olmasa bile, yarışın önde giden adaylarında olduÄŸu imajını vermek isteyecektir. Ancak eski Londra Belediye BaÅŸkanı'nın yapabileceÄŸi her türlü hata onun için büyük bir risk. Johnson'ın çocuÄŸa yönelik cinsel istismar vakalarının soruÅŸturulmasını para israfı olarak nitelemesi sonrası Ä°çiÅŸleri Bakan Yardımcısı Victoria Atkins'ten azar yediÄŸini hatırlatalım.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.