Sosyal Medya

Güncel

Fitch Halkbank'ın finansal kapasite notunu negatif izlemeden çıkardı

Fitch, Halkbank'ın kredi notunu teyit ederken, bankanın finansal kapasite notunu negatif izlemeden çıkardı- Fitch açıklaması:- 'Bankanın finansal kapasite notunun negatif izlemeden çıkarılması, Fitch'in Halkbank'ın bağımsız kredi profiline yönelik ABD'deki potansiyel soruşturmalara ilişkin anlık risklerin azaldığı yönündeki değerlendirmesini yansıtmaktadır'



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluÅŸu Fitch Ratings, Halkbank'ın kredi notunu "B+"olarak teyit ederken, bankanın finansal kapasite notunu (VR) negatif izlemeden (RWN) çıkardığını duyurdu.

Kredi derecelendirme kuruluÅŸundan yapılan açıklamada, Halkbank'ın uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunun "B+" olarak teyit edildiÄŸi bildirildi.

Bankanın finansal kapasite notunun ise negatif izlemeden çıkarılarak "b+" olarak teyit edildiÄŸi belirtilen açıklamada, bankanın uzun vadeli kredi notu görünümünün ise negatif olduÄŸu kaydedildi.

Açıklamada, "Bankanın finansal kapasite notunun negatif izlemeden çıkarılması, Fitch'in Halkbank'ın bağımsız kredi profiline yönelik ABD'deki potansiyel soruÅŸturmalara iliÅŸkin anlık risklerin azaldığı yönündeki deÄŸerlendirmesini yansıtmaktadır. Fitch, bankanın finansal kapasite notunu 2018 yılının ocak ayında negatif izlemeye almıştı." deÄŸerlendirmesine yer verildi.

O dönem bankanın birtakım ceza ya da cezalandırıcı önlemlere maruz bırakılacağının düÅŸünüldüÄŸü belirtilen açıklamada, "SoruÅŸturmaya iliÅŸkin aradan geçen zaman ve bu sürede soruÅŸturmaya iliÅŸkin bir açıklamanın olmaması nedeniyle tamamen ortadan kalkmamış olsa da biz bu risklerin azaldığına inanıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.