Sosyal Medya

Güncel

Metin Topuz davasında gizli tanık anlattı: Bir tercüman değil de oranın sahibi gibiydi

FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik soruşturmalar kapsamında firari savcı Zekeriya Öz ve bazı polis müdürleri ile irtibatlı olduğu öne sürülen ABD İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz’un yargılandığı davada tanıklar dinlendi.



FETÖ'den tutuklu bulunan Metin Topuz bir kez daha hakim karşısına çıktı.

DuruÅŸmada dinlenen gizli tanık Yavuz, "Metin Topuz, bir tercüman gibi deÄŸil de oranın sahibi gibiydi, bu benim kendi deÄŸerlendirmem" dedi.

DURUÅžMAYA KONSOLOSLUK GÖREVLÄ°LERÄ° DE KATILDI

Ä°stanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruÅŸmaya tutuklu sanık Metin Topuz getirildi. DuruÅŸmayı, ABD'nin Ä°stanbul BaÅŸkonsolosu Jennifer L. Davis ile bazı yabancı gazeteciler de izledi. DuruÅŸmada gizli tanık Yavuz, sesli ve görüntülü BiliÅŸim Sistemi SEGBÄ°S) aracılığıyla katıldı. Görüntüsü ve sesi bozularak ifadesi alındı.

GÄ°ZLÄ° TANIK Ä°FADE VERDÄ°

Mali Åžubede görevli olduÄŸu sırada Metin Topuz'un yanında yabancılarla ÅŸubeye geldiÄŸini belirten gizli tanık Yavuz, 17/25 Aralık operasyonları öncesinde Topuz'un çok rahat bir ÅŸekilde ÅŸubeye girdiÄŸini ve Yakup Saygılı tarafından karşılandığını ve buna dair kamera görüntüleri bulunduÄŸunu anlattı.

HERKESÄ° ODASINA ALMAZDI

Yakup Saygılı'nın tabletinin kaybolduÄŸu Amerika seyahatinde Metin Topuz'un da olduÄŸunu söyleyen gizli tanık Yavuz, Yakup Saygılı'nın herkes ile görüÅŸen biri olmadığını ve odasına herkesi almadığını söyledi. Kendi görüÅŸüne göre, Topuz'un tercüman gibi deÄŸil de oranın sahibi gibi olduÄŸunu söyleyen gizli tanık Yavuz, ÅŸubeden evrak verildi mi? Sorusuna “Kapalı oda. Yanında yabancılar var. Çantaları var. Evrakla çıkıp çıkmadıklarını kimse bilemez” dedi.

KURMAYLIK SINAVINI KAZANDI

Ä°stanbul Ä°l Jandarma'da haber elemanlığı yaptığını söyleyen ve SEGBÄ°S ile duruÅŸmaya katılan tanık Nizamettin Çelikbilek ise Metin Topuz'u ilk olarak o dönem Silivri Ä°lçe Jandarma Komutanı Murat KoçyiÄŸit'in yanında gördüÄŸünü belirterek bir benzinlik yanında Murat KoçyiÄŸit ile görüÅŸüp kendisine sarı zarf verdiÄŸini söyledi. Bu görüÅŸmeden sonra Murat KoçyiÄŸit'in kendisine ‘bana bundan sonra kurmay diyebilirsin' dediÄŸini belirten Nizamettin Çelikbilek, bu kim diye sorunca “başını aÄŸrıtır” dediÄŸini ve aynı yıl kurmaylık sınavını kazandığını öne sürdü.

METÄ°N TOPUZ'UN TELEFON GÖRÜÅžMESÄ°

Metin Topuz ile daha sonra Asım Sürer aracılığıyla tanıştığını belirten Nizamettin Çelikbilek, Topuz'la iki buluÅŸma yaptıklarını bunların birinde Metin Topuz'a telefon geldiÄŸini kendilerinden birkaç adım uzaklaÅŸarak konuÅŸtuÄŸunu belirtti. Bu konuÅŸmada Metin Topuz'un konuÅŸma sırasında ‘Bu iÅŸler bizi aÅŸar hocam. Adil bey bizi arasın dedi. Bu konuÅŸmanın ardından ben Asım Sürer'i aradım Adil'in kim olduÄŸunu sordum bana Adil Öksüz'ü duymadın mı? O Metin beyin her ÅŸeyidir, efendisidir” dedi. Nizamettin Çelikbilek, Metin Topuz'u, Asım Sürer ile Ayvalık'ta da gördüÄŸünü de söyledi.

ADINI DARBE TEÅžEBBÜSÜNDEN SONRA DUYDUM

Sesli ve Görüntülü olarak duruÅŸmada tanık olarak ifade veren Asım Sürer, Metin Topuz'u tanıdığını belirtti. 2004 ile 2007 yıllarında Ä°l Jandarma Komutanlığı'nda Kaçakçılık Åžube MüdürlüÄŸü yaptığını söyleyen Sürer, “5-6 ülkeyi kapsayan uluslar arası uyuÅŸturucu operasyonu vardı. Tek başımıza yapmamız mümkün deÄŸildi. BeÅŸiktaÅŸ'daki savcılık bizi DEA birimleriyle irtibat kurmamızı söyledi. 3 operasyon yaptık. Metin bey ile burada tercüman olarak tanıştık. Müdür olmadan önce böyle bir birimin olduÄŸunu bilmiyordum” dedi. Nizamettin Çelikbilek'i de tanıdığını belirten Asım Sürer, Ä°l Jandarmada haber elemanlığı yaptığını söyledi. Metin Topuz ile irtibatının sadece uyuÅŸturucu konusunda olduÄŸunu söyleyen Sürer, “Adil Öksüz'ün adını ilk kez darbe teÅŸebbüsünden sonra duyduÄŸunu da anlattı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.