Sosyal Medya

Güncel

John Bolton'dan Maduro'ya tehdit

Beyaz Ev Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Venezuela ile ilgili saldırılarına bir yenisini daha ekleyerek Maduro’nun günlerinin 'sayılı' olduğunu söyledi.



Brezilya Savunma Bakanı Fernando Azevedo ile yaptığı görüÅŸmenin ardından açıklama yapan Beyaz Ev Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Venezuela Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro'nun 'günlerinin sayılı' olduÄŸunu öne sürdü.

Bolton, "(Venezuela ile) Birlikte çalışmak için sabırsızlanıyoruz. Bölge birleÅŸti ve Maduro'nun günleri sayılı" diye konuÅŸtu.

Öte yandan Bolton, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "ABD, Batı yarımkürede paylaşılan demokrasi, güvenlik ve hukukun üstünlüÄŸü hedeflerine burnunu sokan düÅŸman yabancı askeri güçleri hoÅŸ görmeyecek" diye konuÅŸtu.

Bolton, "ABD, Venezuela halkına yardım için gıda ve ilaç gönderiyor. Diktatörü desteklemek üzere nükleer kapasiteli bombardıman uçakları ve özel kuvvetler göndermek yerine Rusya, VenezüeÅŸla halkına destek için uluslararası toplumla birlikte çalışmalı" ifadelerini kullandı.

Geçen hafta ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Brezilya Devlet BaÅŸkanı Jair Bolsonaro'nun ziyareti sırasında Venezuela'ya askeri müdahale olasılığını dile getirerek 'tüm seçeneklerin masada olduÄŸunu' söylemiÅŸti.

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, salı günü erken saatlerde yaptığı açıklamada, Washington'un Venezuela krizini askeri yollarla çözme niyetinde olmadığını belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.