Sosyal Medya

Kürsü

İbrahim Tenekeci: Bize ümitsizlik değil, gayemiz için gayret etmek yakışır

Ä°brahim Tenekeci- Yeni Åžafak



Sadece Golan Tepeleri ve Kudüs deÄŸil; Akka, Hayfa, Mecdel, Tiberya, Yafa gibi Ä°slam beldeleri de Siyonist iÅŸgali altındadır. DurduÄŸumuz yer yalnızca burasıdır.
 
Bugün Ä°slam âlemi parçalanmış, Müslümanlar birbirine düÅŸmüÅŸ olabilir. Elbet bu zor zamanlar da geçecektir. Bize ümitsizlik deÄŸil, gayemiz için gayret etmek yakışır.
 
Vaktiyle Antakya, Trablus ve Urfa’da Haçlı kontlukları vardı. Filistin topraklarına Kudüs Krallığı kurulmuÅŸtu. Onlara ne oldu? Ä°nanıyoruz ki aynı akıbet Siyonist iÅŸgalcileri de bulacaktır.
 
Gücü ele geçirenler, bir gün ellerinden gideceÄŸini de bilmelidir. Dünya tarihi boyunca bu hep böyle olmuÅŸtur.
 
Çaldığınız bir ÅŸeyi korumak için utanma duygunuzu yitirmeniz ve iyice arsızlaÅŸmanız gerekir. Hukuk sizi ilgilendirmez artık. Siyonist iÅŸgalcilerin durumu tam olarak budur. Hırsız ve katil olan, kendini savunma hakkından bahsediyor.
 
Ömer Lekesiz, 22 Mart tarihli yazısında iki soru soruyor: Bir zamanlar Ä°slam ümmeti içinde kendi inançlarıyla var olmaya çalışan Yahudilerin zihinsel yönelimleri, bugün ne olmuÅŸtur da Müslümanların tümünü yok etme saplantısına evrilen bir düÅŸmanlığa baÄŸlanmıştır? Yahudileri Müslümanlara karşı tipik birer caniye; merhametten, insaftan, izandan, ÅŸuurdan yoksun birer zalime dönüÅŸtüren siyasi deÄŸiÅŸimin inançlarıyla ilgili boyutu nedir?
 
Hıristiyan Avrupa’daki Yahudiler türlü eziyetlere maruz kalırken, Ä°slam coÄŸrafyasında yaÅŸamayı tercih edenler huzur ve güven içindeydi. Bu ÅŸartlar altında ve kesin bilgiler ışığında, Yahudi ırkının Batı düÅŸmanı olması gerekmez mi? Roma devrinden bu yana Yahudilere zulmedenler kimlerdi? Fıtrat, iÅŸte burada devreye giriyor.
 
TARÄ°HTEN GELEN MESULÄ°YET
 
Yazıya baÅŸlamadan evvel elimdeki Kudüs kartpostallarına baktım. Osmanlı döneminden kalma. Kartların arkasında “Kudüs Türkiye” yazıyor. Üzücü olduÄŸu kadar ilham verici bir durum...
 
Türkiye, Filistin davasında tarihî bir mesuliyetten hareket ediyor. Filistin topraklarını yüz sene önce cephede savunuyorduk. Åžimdi ise Filistinlilerin hak ve hukuklarını uluslararası arenada savunmaya gayret ediyoruz. Pervasızca alınan tek taraflı Kudüs ve Golan kararlarında, en haysiyetli duruÅŸ ülkemizden ve milletimizden gelmiÅŸtir. Her ÅŸey gelip geçer, geriye sadece tavrımız kalır.
 
Rahmetli Erbakan Hocamız, Siyonizm belasını, Ä°slam âlemi için en büyük tehlike ve birinci tehdit olarak görürdü. Olaya bölgesel deÄŸil, daha geniÅŸ çaplı bakardı. Bugün Pakistan – Hindistan geriliminin arka planında bile Ä°srail iÅŸgal devletinin kirli politikasını görebiliyoruz. Çünkü Pakistan, nükleer silaha sahip olan tek Ä°slam ülkesi…
 
Yeri gelmiÅŸken bir hassasiyetimizin de altını çizelim. Karşısında durduÄŸumuz ÅŸey, istila ve haksızlık üzerine kurulu Siyonizm’dir. Ülkemizde çok sayıda Musevi yaşıyor. O vatandaÅŸlarımızdan biri, daha geçen yıl, CumhurbaÅŸkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görüldü. Bunu hatırlatmakta fayda görüyoruz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.