Sosyal Medya

Güncel

Alman Yeşiller Partisinden ilginç teklif: İmamlara, ‘Siyah kırmızı-altın’ eğitimi verilsin

Yeşiller’in Meclis Grup Başkanı Eckardt, Almanya bayrağındaki renklere vurgu yaparak, Almanya’da görev yapacak olan imamların eğitiminin, 'Siyah-kırmızı-altın' olması gerektiğini dile getirdi.



Son yıllarda Ä°slâm'ın ilerleyiÅŸini durduramayan Avrupa devletleri ve Çin gibi ülkeler, Ä°slâm'ı kontrol altına almak için bazı projeleri devreye soktular. “Çin Ä°slâmı”, “Fransa Ä°slâm'ı” ÅŸimdi de “Almanya Ä°slâm'ı” projesi gündemde.
Çin'de devletin kontrolündeki Ä°slam Cemiyeti, sosyalist deÄŸerlerle uyumlu ÅŸekilde "Ä°slam'ın ÇinleÅŸmesi" planını uygulamaya koyduÄŸunu açıklarken; dün de dün Alman YeÅŸiller'inden ilginç bir teklif geldi.
YeÅŸiller'in Meclis Grup BaÅŸkanı Katrin Göring-Eckardt, Almanya bayrağındaki renklere vurgu yaparak, Almanya'da görev yapacak olan imamların eÄŸitiminin, "Siyah-kırmızı-altın" olması gerektiÄŸini dile getirdi.
"Bu ülkede eÄŸitim verecek imamlar, bunu 21. yüzyıla uygun özgür ve demokratik temeldeki deÄŸerlere göre yapmalı" diyen Göring-Eckardt, hükümetin bu konuda herhangi bir eylemde bulunmamasından dolayı, kapıların dışarıdan gelen etkilere açık olduÄŸu görüÅŸünü savundu.

YEŞİLLER KADINLARA DA Ä°MAMLIK YOLUNU AÇMAK Ä°STÄ°YOR

Almanya Ä°çiÅŸleri Bakanı Horst Seehofer ise Almanya'da yaÅŸayan Müslümanlar üzerindeki yurt dışı etkisini mümkün olduÄŸunca sona erdirmeyi hedeflemekle beraber, imamların eÄŸitiminin Ä°slâmi kurumlar tarafından yapılmasından yana. YeÅŸiller'den Katrin Göring-Eckardt'a göre hükümet, kadınların ve ilahiyat dışı bölümleri bitiren üniversite mezunlarının da imamlık eÄŸitimine katılabilmelerini saÄŸlayacak yasal zemini hazırlamalı.
omut adımlar atmak yerine, bu acil meseleyi devamlı erteleyerek konuları Ä°slam Konferansı'nda tartıştırmaktan baÅŸka bir ÅŸey yapmadığını ifade eden Göring-Eckardt, "Åžu çok açık, uzun vadede yasal olarak tanınan dini kuruluÅŸlar olmadan Alman imamlar yetiÅŸtiremeyiz, ancak bu kurumlar meydana gelene dek, iyi iÅŸleyen danışma kurulları ve maliyeti karşılayacak geçici modellerle bu iÅŸin üstünden gelebiliriz" dedi.  Alman hükümeti uzun bir süredir din görevlilerinin yurt dışından gelmesi yerine ülke içinde eÄŸitilmesi alternatifini tartışıyor. AraÅŸtırmada Fransa'nın gündeminde de ilgili ülkelerin hükümetleriyle görüÅŸmelerin bulunduÄŸu bilgisi yer alıyor. Paris hükümetinin talepleri arasında din görevlileri için dil ve ülke ile ilgili yeterli bilgiye sahip olma zorunluluÄŸunun yanı sıra, siyasi yükümlülüklerin kabulü ve mali ÅŸeffaflık da bulunuyor.

'Ä°MAMLARIN HEMEN HEMEN HEPSÄ° YURT DIÅžINDAN GELÄ°YOR'

Bu arada Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisiyle yakınlığı olan Konrad Adenauer Vakfı'nın yaptığı bir araÅŸtırmaya göre Almanya'da bulunan yaklaşık 2 bin camide görev yapan imamların yüzde 90'ı Almanya dışından geliyor. Düsseldorf'ta yayımlanan Rheinische Post gazetesinin Salı baskısında yer alan araÅŸtırmaya göre, söz konusu imamların büyük bölümü Türkiye, Kuzey Afrika, Kosova, eski Yugoslavya ülkeleri, Mısır ve Ä°ran'dan geliyor.
Diyanet Ä°ÅŸleri Türk Ä°slam BirliÄŸi'ne (DÄ°TÄ°B) baÄŸlı bin camide yaklaşık 2 bin 500 imam görev yaparken, bu rakam Almanya'daki imamların neredeyse yarısına tekabül ediyor. Sayısal açıdan 323 cami ile Milli görüÅŸ, yaklaşık 300 camiyle Ä°slam Kültür Merkezleri BirliÄŸi ve 70'den fazla camiyle Almanya'daki BoÅŸnaklar da öne çıkıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.