Sosyal Medya

Güncel

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev BAE'de

Özbekistan ile BAE arasında toplam değeri 10 milyar doları aşan ve birçok alanda iş birliğini öngören anlaşmalar imzalandı



Özbekistan ile BirleÅŸik Arap Emirlikleri (BAE) arasında toplam deÄŸeri 10 milyar dolarlık iÅŸbirliÄŸi anlaÅŸmaları imzalandı.

Özbekistan CumhurbaÅŸkanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, CumhurbaÅŸkanı Åževket Mirziyoyev BAE'ye yaptığı resmi ziyaret kapsamında Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed Al Nahyan'la bir araya gelerek, iki ülke arasındaki iÅŸ birliÄŸi meselelerini ele aldı. Ä°ki ülke arasında ayrıca geniÅŸletilmiÅŸ heyetler arası görüÅŸmeler yapıldı.

Açıklamaya göre, Mirziyoyev ve Nahyan görüÅŸmede, siyaset, güvenlik, ticari-ekonomik, yatırım, enerji, altyapı, bilim-teknik ve eÄŸitim alanlarındaki iÅŸ birliÄŸinin geliÅŸtirilmesine yönelik fikir alış veriÅŸinde bulundu. GörüÅŸmede, ayrıca uluslararası ve bölgesel öneme sahip güncel konular da gözden geçirildi.

GörüÅŸmede Mirziyoyev, iki ülke halklarının ortak dini ve manevi deÄŸerlere sahip olduÄŸunu kaydederek, bunun iki ülke arasındaki karşılıklı güven ve saygıya dayalı iÅŸ birliÄŸinin geliÅŸmesi için altyapı oluÅŸturacağını vurguladı. Mirziyoyev, "BAE'nin 50 yılda çölde mucize yaratarak, ekonomi, inovasyon, ticaret, maliye ve turizm alanlarında dünyanın önemli merkezlerinden birine dönüÅŸtüÄŸünü" kaydederek, Özbekistan'ın BAE ile bu alanlarda iÅŸ birliÄŸi yapmaktan yana olduÄŸunu dile getirdi.

Al Nahyan da Özbekistan'da ekonominin serbestleÅŸtirilmesi, yatırım ortamının iyileÅŸtirilmesi ve ülkenin uluslararası arenadaki nüfuzunun artırılmasına yönelik gerçekleÅŸtirilmekte olan çalışmalardan memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Açıklamaya göre, görüÅŸmelerin ardından Özbekistan ile BAE arasında Ortak Bildiri kabul edilirken, taraflar arasında ayrıca yatırım, maliye, enerji, sanayi, altyapı, tarım, gümrük, kültür ve diÄŸer alanlardaki iÅŸ birliÄŸinin geliÅŸtirilmesini öngören ve toplam deÄŸeri 10 milyar doları aÅŸan çok sayıda anlaÅŸma imzalandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.