Sosyal Medya

Güncel

ABD'den Rusya'ya 'Venezuela' uyarısı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüşen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, Rusya'ya "Venezuela'ya daha fazla askeri personel göndermemesi" çağrısı yaptığı belirtildi.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Robert Palladino, Pompeo-Lavrov telefon görüÅŸmesine iliÅŸkin yazılı açıklama yaptı.

Palladino, açıklamasında, Bakan Pompeo'nun Rus mevkidaşı Lavrov'a, Rusya'nın Venezuela'daki adımları karşısında ABD ile bölgedeki müttefiklerinin boÅŸ durmayacağını anlattığını belirtti.

Sözcü Yardımcısı, açıklamasında, "Nicolas Maduro'nun yasa dışı rejimini desteklemek üzere Rusya'nın buraya askeri personel sevk etmesi, geçici Devlet BaÅŸkanı Juan Guaido'ya güçlü ÅŸekilde destek veren Venezuela halkının acılarını uzatacaktır. Bakan Pompeo, Rusya'ya yapıcı olmayan adımlarına son verme ve Venezuela halkı için daha parlak bir gelecek isteyen diÄŸer ülkelere katılma çaÄŸrısı yapmıştır." dedi.

Rusya'nın, askeri bir nakliye uçağı ile Venezuela'ya 100'den fazla asker ve 35 ton tıbbi malzeme gönderdiÄŸi iddia edilmiÅŸti.

Venezuela ulusal basınında yer alan haberlerde, Rusya Savunma Bakanlığına baÄŸlı bir askeri nakliye uçağı ile bir jetin, baÅŸkent Caracas'ın kuzeyindeki Maiquetia Uluslararası Simon Bolivar Havaalanı'na indiÄŸi, 100'den fazla Rus askeri ile 35 ton tıbbi malzemenin sevk edildiÄŸi ileri sürülmüÅŸtü.

VENEZUELA KRÄ°ZÄ°

Venezuela'da çoÄŸunluÄŸu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin BaÅŸkanı Juan Guaido, kendini "geçici devlet baÅŸkanı" ilan etmiÅŸ ve baÅŸta ABD olmak üzere Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Åžili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmış, son olarak Avrupa Parlamentosu da aynı yönde adım atmıştı.

Meksika, Türkiye, Rusya, Ä°ran, Küba, Çin ve Bolivya ise Maduro hükümetine desteklerini yinelerken, Maduro da geliÅŸmeler üzerine ABD ile diplomatik iliÅŸkileri kestiÄŸini ancak ticari iliÅŸkilerinin süreceÄŸini açıklamıştı.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump da geliÅŸmeler üzerine Venezuela'ya asker göndermeyi seçeneklerden biri olarak göstermiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.