Sosyal Medya

Güncel

İsrailli bakandan Filistinli liderler için suikast çağrısı!

İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miri Regev, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden atılan roketin başkent Tel Aviv'in kuzeyinde bir eve isabet etmesinin ardından Hamas ve İsami Cihad hareketi liderlerine karşı suikast düzenlenmesi çağrısı yaptı.



Regev, Ä°srail ordu radyosuna yaptığı açıklamada, bölgede artan tansiyona iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Filistinli gruplar ile Ä°srail arasındaki güç dengesine iliÅŸkin herhangi bir soru iÅŸaretinin söz konusu olmadığını söyleyen Regev, "Kimin daha güçlü olduÄŸu sorusunun cevabı çok açık. Terör yuvalarını boÅŸaltmaları bile bu sefer onlara (Gazze'deki Filistinli gruplar) bir fayda saÄŸlamayacak. Onları her yerde yakalayacağız" dedi.

Regev, Ä°srail'in yeniden Gazze'deki Filistinli liderlere yönelik suikastlara baÅŸlaması gerektiÄŸini savunarak, "Ne zaman ki Gazze Åžeridi'ndeki Hamas ve Ä°slami Cihad liderleri hedef alındıklarını hissederler ancak o zaman bize karşı farklı davranırlar" diye konuÅŸtu.

Ä°srail Kültür ve Spor Bakanı Regev, daha önce de benzer çaÄŸrılar yapmıştı.

Gazze'den atılan bir roket, bu sabah Tel Aviv'in kuzeyindeki Åžaron bölgesinde bir eve düÅŸmüÅŸ, evde bulunan 7 kiÅŸi yaralanmıştı.

Bunun üzerine Ä°srail yönetimi, Gazze'ye açılan Kerm Ebu Salim ve Beyt Hanun (Erez) sınır kapılarını kapatmıştı.

AÅžIRI SAÄžCI Ä°SRAÄ°LLÄ° POLÄ°TÄ°KACI MÄ°RÄ° REGEV

Ä°srail siyasetinin aşırı saÄŸ kanadında olan Regev, tansiyonun yükseldiÄŸi her an yaptığı çaÄŸrılar ve sergilediÄŸi tutumlarla dikkat çeken bir isim. Birçok provokatif adım atan Miri Regev'in son yıllarda akıllara kazının hareketlerinden biri de 2017 mayısında gerçekleÅŸtirilen Cannes Film Festivali'nin açılış töreninde giydiÄŸi elbiseydi.

Regev'in giydiÄŸi elbisenin eteklerinde panaromik bir Kudüs manzarası içinde 'AÄŸlama Duvarı' ve 'Altın Kubbeli Kubbet'ül Sahra' resimleri yer alıyordu. Elbise o dönemde Trump yönetimindeki bazı isimlerin AÄŸlama Duvarı'na iliÅŸkin açıklamalarına gönderme yapıyordu. Söz konusu yetkililer, AÄŸlama Duvarı'nın Ä°srail hükümranlığı altında olmadığı ve bu bölgenin Batı Åžeria iÅŸgal bölgesi olduÄŸunu söylemiÅŸti. Regev elbisey eiliÅŸkin  “Bu sene Kudüs'ün özgürleÅŸtirilmesinin ve birleÅŸtirilmesinin 50'inci yıldönümünü kutluyoruz. Bu tarihi günü sanat ve moda aracılığıyla kutlamaktan onur duyuyorum” demiÅŸti. Festivalin gerçekleÅŸtirildiÄŸi tarih aynı zamanda israil'in Golan Tepeleri, Sina Yarımadası ve Batı Åžeria ile DoÄŸu Kudüs'ü iÅŸgal etiÄŸi 1967 savaşının (Altı gün savaşı) 50. yılıydı.


88_1

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.