Sosyal Medya

Güncel

Bakan Akar: Fırat’ın doğusunda teröristlerin varlığı mutlaka sona ermeli

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Suriye sınırındaki birliklerin komutanlarıyla bir araya gelerek, "Fırat’ın doğusunda teröristlerin varlığı mutlaka sona ermeli. Onlar ülkemizi, milletimizi, hudutlarımızı tehdit ediyor, tehlikeye atıyor." dedi.



Akar, Orgeneral Güler ve Orgeneral Dündar ile Suriye sınırının sıfır noktasındaki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu.
 
Bölgedeki ordu, tümen ve tugayların komutanlarıyla bir araya gelen Bakan Akar, son dönemdeki geliÅŸmelere iliÅŸkin brifing aldı, talimatlar verdi.
 
Bakan Akar ve komutanlar daha sonra MüÅŸterek Özel Görev Kuvvet Komutanlığına geçerek, Harekat Merkezi’ndeki çalışmaları takip etti, inceleme yaptı.
 
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ülkesinin ve milletinin hakkını, hukukunu korumak için üzerine düÅŸen görevleri en iyi ÅŸekilde yapmaya çalıştığını belirten Bakan Akar, ÅŸunları söyledi:
 
"Ülkemizin güneyinde teröristlerin mevcudiyetini bizim kabul etmemiz mümkün deÄŸil. Buradaki teröristlerin varlığı ÅŸu veya bu ÅŸekilde ülkemize, milletimize çok ciddi seviyede tehdit ve tehlike içeriyor. Dolayısıyla ülkemizin güneyinde, 911 kilometre sınırımız olan bir ülkede bir terörist koridorunun olmasını da asla kabul etmemiz mümkün deÄŸil. Buna izin vermeyeceÄŸiz. Bu konuda yapılması gereken neyse bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceÄŸiz."
 
Fırat’ın doÄŸusu ve Münbiç’e yönelik taleplerini ve olması gerekenleri muhataplarına anlattıklarını bildiren Akar, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:
 
"Müttefiklerimiz, muhataplarımızdan özellikle Münbiç’te verdikleri sözü bir an önce yerine getirmelerini bekliyoruz. Ayrıca Fırat’ın doÄŸusunda da herhangi bir ÅŸekilde terör koridoruna, bir oldubittiye müsaade etmeyeceÄŸimizi,
 
göz yummayacağımızı da defalarca söyledik. Orada, teröristlerin varlığının mutlaka sona ermesi lazım. Onlar ülkemizi, milletimizi, hudutlarımızı tehdit ediyor, tehlikeye atıyorlar. Çalışmalarımız, deÄŸerlendirmemiz bu bölgede 30-40 kilometrelik bir güvenli bölgenin oluÅŸturulması, yönetiminin de TSK tarafından yapılmasıdır. TSK'nin saÄŸlayacağı bu güvenli bölgede, huzur, istikrar ve ateÅŸkes ile birlikte güven ortamı içinde hem sınırlarımızın, halkımızın güvenliÄŸinin saÄŸlanması hem de rejimin ve teröristlerin baskısıyla bu bölgeyi terk etmek zorunda kalan Suriyeli kardeÅŸlerimizin güven içinde evlerine dönmelerinin saÄŸlanmasıdır. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor."
 
"KÄ°MSENÄ°N ÅžÜPHESÄ° OLMASIN"
 
Ä°dlib'deki geliÅŸmelere de deÄŸinen Akar, "Daha önce üzerinde mutabakat saÄŸlanan konuların bir an önce gerçekleÅŸtirilmesi, hayata geçirilmesi konusunda Rusya ile temaslarımız devam etmektedir." diye konuÅŸtu.
 
Bakan Akar, Mehmetçik'in ülkesi ve milleti için ölürsem ÅŸehit, kalırsam gazi anlayışıyla önemli iÅŸler yaptığını belirterek, "TSK, Atatürk’ün de dediÄŸi gibi aklın ve bilimin ışığında, anayasa çerçevesinde, yasalar doÄŸrultusunda milletinin emrinde, görevinin başındadır. Bundan kimsenin ÅŸüphesi olmasın." dedi. 
Akar ve komutanlar bir süre daha devam ettikleri inceleme ve denetlemelerinin ardından bölgeden ayrıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.