Sosyal Medya

Güncel

İngiltere'deki cami saldırısıyla ilgili flaş gelişme

İngiltere'nin Birmingham kentinde, camilere balyozla saldırı düzenlenmesine ilişkin yürütülen soruşturmada, 2 kişi gözaltına alındı.



Ä°ngiltere'nin Birmingham kentinde 5 camiye balyozlu saldırı düzenlenmesiyle ilgili olarak 2 kiÅŸinin gözaltına alındığı bildirildi.

West Midlands Emniyetinden yapılan açıklamada, 34 yaşındaki bir kiÅŸinin teslim olduÄŸu, 38 yaşındaki baÅŸka bir kiÅŸinin ise saldırıyla baÄŸlantılı olduÄŸu ÅŸüphesiyle gözaltına alındığı belirtildi.

Her iki kiÅŸi hakkında da 'ırkçılık temelli saldırı' suçlamasıyla iÅŸlem yapıldığı ve bu gece gözaltında kalacakları kaydedilen açıklamada, soruÅŸturmanın Terörle Mücadele Biriminin desteÄŸiyle devam ettiÄŸi vurgulandı.

Balyozla saldırı düzenlenmiÅŸti

Polis Åžefi Yardımcısı Mart Ward ise camilerle yakın bir ÅŸekilde çalıştıklarını belirterek, "AnlaÅŸmazlık, belirsizlik ve korkuya neden olmak isteyenlere karşı bir arada durmamız son derece önemli." dedi.

Birmingham kentinde dün gece saatlerinde 5 camiye balyozla saldırı düzenlenmiÅŸ, polis soruÅŸturmaya terörle mücadele ekiplerini de dahil etmiÅŸti.

Ä°ngiltere'de yaÅŸayan Müslümanlar, Yeni Zelanda'daki terör saldırısının ardından hükümetten camilerin güvenliÄŸini arttırmasını istemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.