Sosyal Medya

Güncel

'Lübnan, Hizbullah yaptırımlarının gölgesinde kalıyor'

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Hizbullah'a yönelik yaptırımların tüm halkı etkilediğini belirterek, Lübnan'ın bu yaptırımların gölgesinde kaldığını söyledi.



Lübnan CumhurbaÅŸkanı MiÅŸel Avn, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin'in daveti üzerine 25-26 Mart'ta Moskova'ya gerçekleÅŸtireceÄŸi ziyaret öncesi baÅŸkent Beyrut'taki Baabda CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı'nda Rus basınına konuÅŸtu.

Ä°ki ülke iliÅŸkilerinin yanı sıra Lübnan hükümetinde yer alan Hizbullah'a yönelik yaptırımlar ve Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönüÅŸü gibi konulara deÄŸinen Avn, Lübnan'ın tarafsız bir ülke olduÄŸunu ve hiç kimsenin kendileri ile diÄŸer ülkeler arasına giremeyeceÄŸini söyledi.

Hizbullah'a uygulanan yaptırımların tüm Lübnanlıları ve ülkedeki bankaları etkilediÄŸine dikkati çeken Avn, Lübnan'daki bankaların Hizbullah ile baÄŸlantısı olacak endiÅŸesiyle müÅŸterilerine ÅŸüpheyle yaklaÅŸmak zorunda kaldığının altını çizdi.

"KUÅžATILMIÅž DURUMDAYIZ"

Ülkesinin, baÅŸkalarına ve özellikle de Ä°ran'a uygulanan yaptırımların gölgesinde yaÅŸadığına iÅŸaret eden Avn, "Lübnan, bölgeye uygulanan yaptırımların gölgesinde kalıyor. Lübnan'ın özellikle Suriye ile çalışamaması ve Hizbullah'a yönelik mali yaptırımlar nedeniyle kuÅŸatılmış durumdayız" dedi.

Lübnan'ın uluslararası kuralları göz önünde bulundurduÄŸunu ancak ulusal çıkarları doÄŸrultusunda yoluna devam edeceÄŸini kaydeden Avn, Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönmesi konusunda uluslararası toplumun kendilerine yardımcı olmadığını dile getirdi.

Bugüne kadar Lübnan'dan 172 bin Suriyeli mültecinin gönüllü ÅŸekilde ülkesine döndüÄŸünü hatırlatan Avn, Lübnan olarak Suriye'nin yeniden imarına katkıda bulunmaya hazır olduklarını kaydetti.

MÜLTECÄ°LERÄ° KULLANACAK

Lübnan CumhurbaÅŸkanı Avn ayrıca uluslararası toplumun Suriye krizine dair siyasi çözüm bulunması noktasında mültecileri baskı aracı olarak kullanmak istediÄŸini ifade etti.

BEYREUT'TA "SURÄ°YELÄ° MÜLTECÄ°LER" PROBLEMÄ°

Beyrut yönetimi bir süredir Suriyeli mültecilere gönüllü olarak ülkelerine dönmeleri çaÄŸrısı yapıyor ve bu konuda uluslararası toplumun desteÄŸini istiyor.

Lübnan resmi verilerine göre 2011'de patlak veren iç savaÅŸ nedeniyle yaklaşık 1,5 milyon Suriyeli Lübnan'a göç etti. BM verilerine göre ise bu sayı 1 milyonun altında.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.