Sosyal Medya

Güncel

'ABD Golan Tepeleri'ni İsrail toprağı olarak tanıyacak' iddiası

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun gelecek hafta Washington'a yapacağı ziyarette ABD'nin işgal altındaki Golan Tepeleri'ni İsrail toprağı olarak tanıyabileceği öne sürüldü. İsrail'de 9 Nisan'da yapılacak erken seçim öncesi Netanyahu yönetimi, Washington'u işgal altındaki Golan Tepeleri'ni 'İsrail toprağı' olarak tanıması için ikna etmeye çalışıyordu.



ABD yönetiminin iÅŸgal altındaki Golan Tepeleri'ni 'Ä°srail'in toprağı' olarak tanıyabileceÄŸi iddiası ortaya atıldı.  Times of Israel gazetesinde yer alan haberde, ABD yönetiminin gelecek hafta Golan Tepeleri'ni Ä°srail toprağı olarak tanıyabileceÄŸi öne sürüldü.
 
Gazeteye konuÅŸan ve ismi açıklanmayan Ä°srailli yetkili, ABD'nin Golan Tepeleri'nde "Ä°srail'in egemenliÄŸini" tanımaya iliÅŸkin kararını BaÅŸbakan Binyamin Netanyahu'nun gelecek hafta Washington'a yapacağı ziyaret sırasında  açıklayabileceÄŸini ileri sürdü.
 
ORTAK BASIN TOPLANTISINDA ÇAÄžRI YAPILACAK
 
Haberde ayrıca, Trump yönetiminin Golan'ı 'Ä°srail toprağı' olarak tanıması halinde 9 Nisan'da yapılacak erken seçimde Netanyah'nun elini güçlendirebileceÄŸi belirtildi.  Netanyahu, dün Ä°srail'e gelen ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo ile yaptığı ortak basın toplantısında uluslararası topluma Golan Tepeleri'ni "Ä°srail'in parçası" olarak tanımaları çaÄŸrısı yapmıştı. 
 
Resmi ziyaret kapsamında Washington'a gidecek olan Netanyahu, 25 Mart’ta Beyaz Saray'da ABD BaÅŸkanı Donald Trump ile görüÅŸecek. Trump ile Netanyahu 26 Mart'ta da yine Beyaz Saray'da akÅŸam yemeÄŸinde bir araya gelecek.
 
GOLAN TEPELERİ HAREKETLİLİĞİ
 
Ä°srail'de 9 Nisan'da yapılacak erken seçim öncesi Netanyahu yönetimi, Washington'u iÅŸgal altındaki Golan Tepeleri'ni "Ä°srail toprağı" olarak tanıması için ikna etmeye çalışıyor. 
 
ABD'nin Güney Carolina Senatörü Cumhuriyetçi Lindsey Graham, BaÅŸbakan Netanyahu ile 11 Mart'ta Golan Tepeleri'ne gerçekleÅŸtirdiÄŸi ziyaret esnasında yaptığı açıklamada, "Golan Tepeleri'nin Ä°srail'in toprağı olarak tanıması için ABD BaÅŸkanı Donald Trump ile görüÅŸebilirim. Buranın bugün ve sonsuza dek Ä°srail'in bir parçası olarak tanınması için çalışmalara baÅŸlayacağım." demiÅŸti. 
 
ABD DışiÅŸleri Bakanlığının 13 Mart'ta yayımladığı 2018 Ä°nsan Hakları Raporunun Ä°srail bölümünde, daha önce "iÅŸgal altında" ÅŸeklinde tanımlanan Golan Tepeleri için ilk kez "Ä°srail kontrolündeki" ifadesinin kullanılması dikkat çekmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.