Sosyal Medya

Güncel

'ABD ile Pakistan yetkilileri yakında bir araya gelecek'

ABD Başkanı Donald Trump:- 'ABD'li yetkililerle Pakistanlı yetkililer iki ülke arasındaki meseleleri konuşmak üzere yakın zamanda bir araya gelecek. Pakistan ile ilişkilerimiz çok iyi durumda'



ABD BaÅŸkanı Donald Trump, ABD'li yetkililerle Pakistanlı yetkililerin yakında bir araya geleceÄŸini ifade ederek, "Pakistan ile iliÅŸkilerimiz çok iyi durumda." ifadesini kullandı.

Beyaz Saray'ın bahçesinde basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Trump, Hindistan-Pakistan geriliminin gündemde olduÄŸu bir atmosferde Pakistan'a iliÅŸkin bir yorumda bulundu.

Trump, "ABD'li yetkililerle Pakistanlı yetkililer iki ülke arasındaki meseleleri konuÅŸmak üzere yakın zamanda bir araya gelecek. Pakistan ile iliÅŸkilerimiz çok iyi durumda." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Son dönemde iki ülke arasındaki iliÅŸkilerde baÅŸta "terörle mücadele" konusu olmak üzere çeÅŸitli alanlarda sorunlar yaÅŸanırken, ABD yönetiminin son saldırısının ardından Hindistan'a destek vermesi dikkat çekmiÅŸti.

2018 yılında Pakistan'a yönelik 300 milyon dolarlık askeri yardımı kesen ABD yönetiminin, yeni süreçte Pakistanlı yetkililerle nasıl bir diplomasi yürüteceÄŸi merak ediliyor. Geçen eylülde Pakistan'ı ziyaret eden ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo, burada Pakistanlı mevkidaşı Åžah Mahmud KureyÅŸi ve seçimi yeni kazanan BaÅŸbakan Ä°mran Han ile görüÅŸmüÅŸtü.

- Trump'tan DEAŞ haritası

Açıklamasında ABD'nin DEAÅž'a karşı verdiÄŸi mücadeleye de deÄŸinen Trump, göreve geldiÄŸinde DEAÅž'ın Suriye ve Irak'ın birçok bölgesinde bulunduÄŸunu gösteren bir haritayı basın mensuplarıyla paylaÅŸtı.

Son iki yılda aynı bölgelerde artık DEAÅž'ın neredeyse tamamen bitirildiÄŸini ifade eden Trump, "Bu benim baÅŸarım ama yalan haberler üreten medya bundan bahsetmek istemiyor." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Trump, ÅŸubatta, kısa süre içinde "Suriye'de DEAÅž'ı yüzde yüz temizlediklerini" resmen açıklayacaklarını kaydetmiÅŸ, daha sonraki açıklamalarında ise "son kalan bir bölgenin DEAÅž'tan temizlenmekte olduÄŸunu" dile getirmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.