Sosyal Medya

Güncel

'Afrin harekatı 300 bin Suriyelinin dönüşünü sağladı'

İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy, 'Zeytin Dalı Harekatı ve Afrin harekatı ile bölge halkına huzur sağladık. 300 bine yakın Suriyelinin ülkelerine dönüşlerini sağladık.' dedi.



çiÅŸleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye'nin Afrin kentinin terörden arındırılmasının, Türkiye'nin terörle mücadelesi konusundaki elde ettiÄŸi baÅŸarıya etkisini anlattı.

Afrin harekatının geride bırakıldığı bir yıllık süreçte hem bölge halkı hem de Türkiye'nin sınır güvenliÄŸi açısından önemli baÅŸarı elde edildiÄŸine dikkati çeken Ersoy, Türkiye'deki huzur ve barış ortamının devamı için gerektiÄŸinde sınır ötesi mücadelenin sürdürüleceÄŸini kaydetti.

Son yıllarda, Türkiye'nin birliÄŸine ve bütünlüÄŸüne musallat olan her türlü terör örgütüne karşı etkin bir mücadele yürütüldüÄŸünü vurgulayan Ersoy, "Ä°çeride huzurun saÄŸlanmasında ve sınırlarımızın ötesinde meydana gelen geliÅŸmeler çerçevesinde, oralarda da bu mücadeleyi yapmamız gerektiÄŸini öngördüÄŸümüz her ortamda, sınır ötesinde de mücadelemiz sürecektir." diye konuÅŸtu.

Son yıllarda terörle mücadelede önemli baÅŸarılar elde edildiÄŸini dile getiren Ersoy, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki otorite boÅŸluÄŸunun neden olduÄŸu olumsuz geliÅŸmelerin bertarafı için mücadele yürütüldüÄŸünü ifade etti.

"Dünyanın en güvenli ÅŸehirleri Türkiye'de"

Zeytin Dalı Harekatı'nın, ülke içindeki terör unsurlarının etkisiz hale getirilmesine de katkı sunduÄŸunu, bölge halkı ve tüm ülkenin destek vermesiyle morali yükselen güvenlik güçlerinin de tüm zorluklara raÄŸmen etkin ÅŸekilde çalışma yürüttüÄŸünü belirten Ersoy, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Afrin harekatı da bu ihtiyaçtan doÄŸan bir harekattı. Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki otorite boÅŸluÄŸunu biz doÄŸru ÅŸekilde okumazsak ülkemizin güvenliÄŸini saÄŸlamamız mümkün deÄŸildi. 'Suriye'de niye savaşıyorsunuz?' diyenlere anlatmaya çalıştığımız hep buydu. Biz Suriye'nin iç iÅŸlerine karışmak için deÄŸil, ülkemizin güvenliÄŸini saÄŸlamak, oralardan meydana gelecek sızmalarla daha fazla acı yaÅŸamamak için bu mücadeleyi yapmamız gerektiÄŸine inandık. Son bir yıldır, Zeytin Dalı Harekatı ve Afrin harekatı ile bölge halkına huzur saÄŸladık. 300 bine yakın Suriyelinin ülkelerine dönüÅŸlerini saÄŸladık. Orayı teröristlerin tampon olarak kullanmaları yerine Suriye halkı için güvenli bir hale gelmesini saÄŸladık. Afrin harekatının, teröre karşı içeride saÄŸladığımız baÅŸarıya da önemli katkısı oldu."

Ersoy, Türkiye'nin terörle mücadelede önemli baÅŸarı saÄŸladığını dile getirerek, milletin desteÄŸiyle terörle mücadeleyi sürdüren güvenlik güçlerinin moralinin yüksek olduÄŸunu aktardı.

Bu baÅŸarılı operasyonlar sayesinde bölgede huzurun hakim olduÄŸunu ifade eden Ersoy, "CoÄŸrafyamızdaki bütün zorluÄŸa raÄŸmen dünyanın en güvenli ülkesiyiz. Dünyanın en güvenli ÅŸehirleri Türkiye'de. Özellikle 31 Mart'taki seçimlerden sonra kimsenin tekrar şımarma hakkı yakalamasına gönlümüz razı olmaz. Bu mücadele çok emek istiyor, bu mücadelenin altında binlerce ÅŸehidimizin vebali var. Zira bu topraklara barış, güven, huzur hakim olsun, devlet ilelebet payidar olsun diye bu uÄŸurda ÅŸehit oldular." ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.