Sosyal Medya

Güncel

HDP'li Sibel Yiğitalp'e 7 yıla kadar hapis istemi

Terör örgütü PKK elebaşı Öcalan'a bir etkinlikte yaptığı konuşmada selam gönderen eski HDP Diyarbakır Milletvekili Yiğitalp hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'suç ve suçluyu övmek' suçlarından 7 yıla kadar hapis cezası istendi.



Diyarbakır Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca, daha önce açılan davayla birleÅŸtirilmesi talebiyle Sibel YiÄŸitalphakkında 2 ayrı suçtan hazırlanan iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. 

Ä°ddianamede, terör örgütü PKK/KCK'nın kuruluÅŸu, amacı ve düzenlediÄŸi saldırılara iliÅŸkin bilgiye yer verildi.

Ä°ddianamede, HDP tarafından 24 Haziran 2018'deki CumhurbaÅŸkanı ve MilletvekilliÄŸi Genel Seçimleri'ne yönelik merkez YeniÅŸehir ilçesindeki Ä°stasyon Meydanı'nda açık hava toplantısı düzenlendiÄŸi anımsatıldı.

O dönem HDP Diyarbakır Milletvekili olan YiÄŸitalp'in sahnede, toplanan kitleye hitaben yaptığı konuÅŸmasının bir bölümüne yer verilen iddianamede, terör örgütü PKK elebaşı Öcalan'a selam gönderdiÄŸi konuÅŸmasının içeriÄŸinde suç unsurlarının tespit edildiÄŸi bildirildi.

Ä°ddianamede, ÅŸu deÄŸerlendirmelerde bulunuldu:

"Åžüpheli Sibel YiÄŸitalp'in üzerine atılı suçları iÅŸlediÄŸi yönünde hakkında kamu davası açmayı gerektirir yeterli ÅŸüphenin varlığına kanaat getirilmiÅŸtir. Åžüphelinin etkinlikte propaganda içerikli konuÅŸmanın yargılama için yeni delil mahiyetinde olduÄŸu deÄŸerlendirildiÄŸinden, her iki dosyanın birlikte yürütülmesinde hukuki yarar saÄŸlayacaktır.

Ä°stenen ceza

YiÄŸitalp hakkında daha önce "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü propagandası yapmak", "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüÅŸlere silahsız katılarak ihtara raÄŸmen kendiliÄŸinden dağılmamak", "halkı kanunlara uymamaya tahrik" ve "görevi yaptırmamak için direnmek" suçlarından 11 yıldan 28 yıla kadar hapis cezası istenerek, mahkumiyeti halinde TCK'nin 53/1 maddesinde görülen hak yoksunluklarına hükmedilmesi talep edilmiÅŸti.

BirleÅŸtirilmesi talebiyle hazırlanan iddianamede ise sanığın "terör örgütü propagandası yapmak" ile "suç ve suçluyu övmek" suçlarından 1 yıldan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.