Sosyal Medya

Pompeo: Trump bir tweetle beni atana dek iş başındayım

'ABD Dışişleri Bakanı görevine daha ne kadar devam edeceği' sorusuna esprili yanıt veren Pompeo, "Trump bir tweetle beni atana dek" dedi.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın 20 Ocak 2017'de koltuÄŸa oturmasından beri kabinesinden kimler gelip kimler geçerken Mike Pompeo önce CIA BaÅŸkanı atanıp sonra DışiÅŸleri Bakanlığına terfi etmesi ve hala göreve devam etmesiyle sivriliyor. 

'Eserek' halleriyle tanınan Trump'la çatışmaya girmemeyi baÅŸaran nadir kabine üyelerinden olan Pompeo'nun selefi Rex Tillerson gibi kovulduÄŸunu Trump'ın tweetinden öÄŸreneceÄŸi günün gelip gelmeyeceÄŸi merak konusu.

Memleketi Kansas'ta bir foruma katılan Pompeo, 'DışiÅŸleri Bakanı görevine daha ne kadar devam edeceÄŸi' sorusuna verdiÄŸi esprili yanıtla salondakileri güldürdü.

"Bir tweetle beni iÅŸten atana dak görevimin başında olacağım" diyen Pompeo, "En azından bugünlük bunu pek muhtemel görmüyorum" diye ekledi.

TILLERSON'IN MAKUS KADERÄ°

Eski ExxonMobil CEO'su Tillerson Trump'a uluslararası anlaÅŸmalarda kalması için uyguladığı baskının bedelini Afrika turundan dönüÅŸte Twitter'dan kovulduÄŸunu öÄŸrenerek ödemiÅŸti. Üstüne Trump'la söz düellosuna girdiÄŸinden kovulduÄŸunu öÄŸrendiÄŸi sırada tuvalette olduÄŸuna dair duyum Beyaz Saray tarafından sızdırılmıştı.

ABD BaÅŸkanları birinci ve ikinci dönem farklı dışiÅŸleri bakanlarıyla çalışabiliyor. Muhafazakar kanatın gözdesi Pompeo'ya gelecek yıl Kansa SenatörlüÄŸü için yarışması yönünde Cumhuriyetçi Parti'den baskı var.

 

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.