Sosyal Medya

Güncel

Suriye-Irak sınır kapısı açılıyor

Irak-Suriye sınır kapısının önümüzdeki günlerde açılacağı açıklandı



Irak Genelkurmay BaÅŸkanı Korgeneral Osman Ganimi, Suriye ile ülkesi arasındaki kara sınır kapısının yakında açılacağını söyledi.

Ganimi, Suriye'nin baÅŸkenti Åžam'da düzenlediÄŸi basın açıklamasında, "Irak-Suriye sınır kapısı önümüzdeki günlerde açılacak. Ä°ki ülke arasındaki ziyaretler ve ticaret sürdürülecek." ifadelerini kullandı.

"Terörle mücadele" alanındaki iÅŸ birliÄŸine iÅŸaret eden Irak Genelkurmay BaÅŸkanı Ganimi, "Terörle mücadele konusunda Irak ve Suriye ordusu arasında yüksek koordinasyon söz konusu. Suriye ve Irak'ın güvenliÄŸi birdir, ayrılamaz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Irak Savunma Bakanlığından dün yapılan yazılı açıklamada, Ganimi'nin yüksek askeri heyetle genelkurmay baÅŸkanları toplantısına katılmak için Åžam'a gittiÄŸi duyurulmuÅŸtu.

Irak Genelkurmay BaÅŸkanı Korgeneral Ganimi ve Ä°ran Genelkurmay BaÅŸkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Åžam'da Esed rejimi lideri BeÅŸÅŸar Esed ile de görüÅŸtü.

Öte yandan, Lübnan'da yayın yapan el-Diyar gazetesi de Esed'in yakında BaÄŸdat'ı ziyaret edeceÄŸini ve bunun için hazırlıkların yapıldığını öne sürdü.

BaÄŸdat yönetiminin Suriye ile Rabia, Velid ve Kayim olmak üzere üç sınır kapısı bulunuyor. Kapılar, yaklaşık 3 yıl terör örgütü DEAÅž iÅŸgalinde kalmıştı. 

Suriye-Ürdün sınır kapısı da 15 Ekim 2018'de 3 yıl aradan sonra yeniden açılmıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.