Sosyal Medya

Ve Nafakaya süre sınırı geliyor

Boşanmalarda eşlerin ölünceye kadar maaş ödemesine bile yol açabilen süresiz nafakaya sınır geliyor. Sürenin 5 yıla indirilmesini ilişkin teklif TBMM'ye sunulacak.



MHP tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulacak teklife göre eÅŸlerden diÄŸerinin maÄŸdur olmaması için nafaka ÅŸartlarının ortadan kalkmaması halinde nafakayı devlet üstlenecek.
 
Milliyet gazetesinden Önder Yılmaz'ın haberine göre, süresiz nafakayı insan hakları ihlali olarak gördüklerinin belirten MHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Bu teklifle ömür boyu nafakayı kaldırıyoruz ve 5 yıl sınırı getiriyoruz" dedi.
 
Süresiz nafakanın boÅŸanma neticesi eÅŸlerden birinin belli gelirlerden yoksun kalması sonrası verilen "yoksunluk nafakası" olduÄŸunu kaydeden Yıldız, "Bu nafaka baÄŸlandığında, baÄŸlanan taraf yeni bir evlilik yapmadığı takdirde ve ekonomik durumu da yeterli düzeyde deÄŸilse ölünceye kadar nafaka almaya devam ediyor. Bu bazen de kötü niyetle kullanılabiliyor. Nafaka alan tarafın ekonomik durumu iyileÅŸse bile bu durumun devamı için iyi niyetli olmayan tavırlar sergilenebiliyor" ÅŸeklinde konuÅŸtu.
"Bu bir insan hakları meselesi. Nafaka ödeyenin de haklarının gözetilmesi gerekiyor" diyen Yıldız, bu nedenle ömür boyu nafaka düzenlemesinin deÄŸiÅŸtirilmesi gerektiÄŸini söyledi ve ekledi:
 
"Evlilik süresi önemli deÄŸil. Bir yıl da 10 yıl da evli kalmış olsa 5 yıl nafaka ödeyecek. Ancak bir tarafı kurtarırken diÄŸer taraf maÄŸdur olmamalı. Bu nedenle nafaka alan tarafın yoksunluk nafakası ÅŸartları ortadan kalkmamış ise bu devlet tarafından tespit edilecek. Nafaka alma ÅŸartları devam ediyorsa bu ödemeyi kamu üstlenecek ve hak sahibine verilmeye devam edilecek. Bunun da süresi yoktur. Ekonomik ÅŸartların iyileÅŸmesi konusunda devlet takipçi olacak."
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.