Sosyal Medya

Güncel

Nihat Zeybekci: İzmir hala kararsızlık anlamında en yoğun şehir

AK Parti tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Nihat Zeybekci, dün katıldığı programda "İzmirliler, 'Bunları çözse çözse AK Partililer çözer' diyor. Şu anki anketlerin sonucu o. Şu anda yüzde 3 fazla çıkıyoruz. 'Oyunuzu kime vereceksiniz' dendiğinde CHP çıkıyor. İzmir hala kararsızlık anlamında en yoğun şehir" dedi.



AK Parti tarafından Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı'na aday gösterilen Nihat Zeybekci, dün Habertürk TV'de yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programına konuk oldu. Zeybekci burada Didem Arslan Yılmaz'ın moderatörlüÄŸünde Nagehan Alçı, Sevilay Yılman ve Deniz Zeyrek'in sorularını yanıtladı.
 
İzmir'de yaşam tarzı gibi bir problemin bulunmadığını belirten Zeybekci, "Yaşamla ilgili bir problem varsa o da yaşam kalitesiyle ilgili" dedi. Zeybekci, "İzmir bir zevk, refah ve mutluluk kenti olmaladır" ifadesini kullandı.
 
Programda yöneltilen sorular ve Zeybekci'nin bunlara verdiÄŸi yanıtlar ÅŸöyle:
 
- Didem Arslan Yılmaz: Pazar günü Cumhur Ä°ttifakı'nın ilk mitingi Ä°zmir'de oldu. Neden ilk miting Ä°zmir'de oldu?
 
MuhteÅŸem bir mitingdi. Sayın CumhurbaÅŸkanımız ve MHP Genel BaÅŸkanı'nın ilk defa katıldığı mitingdi. Alan sıkıntısı var. 2. Kordon komple doluydu. Ä°nsanlar oraya yaklaÅŸamadı. Kesinlikle 250 bin rahat olurdu meydan rahat olsaydı. EmeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür ediyorum. Hayatımda ilk defa o kadar kalabalık bir topluluÄŸa uzun süre hitabımız oldu. Bir yerden baÅŸlayacaktı. Ä°zmir çok önemli. Ä°zmirsiz bir Türkiye'yi tek kanatlı uçmaya çalışan bir Türkiye gibi görüyorum ben.
 
- Nagehan Alçı: Türkiye'nin konum olarak çok deÄŸerli bir yeri. AK Parti adayı olarak zor bir yerden aday oldunuz. Epeyce bir zamandır CHP'nin kalesi olarak algılanan bir kent. Bu farkı neye baÄŸlıyorsunuz?
 
Ä°zmir bizim için gözümüzün bebeÄŸi. Dünyanın en güzel ÅŸehri yaratılıştan. Ä°zmir kimsenin kalesi deÄŸil, kendine özel bir kale. Demokrasi anlamında Serbest Cumhuriyet'in baÅŸlangıcı. Zamanında rahmetli Özal'la adım atılmış bir ÅŸehir. Aralık ayının ilk haftası gibi, adaylığımız açıklandıktan sonra 'Ä°zmir'in en önemli problemi nedir?' diye sorduk. Ä°ÅŸsizlikte Türkiye ortalamasının 4 puan üzerinde. Ä°ÅŸsizlik birinci sırada gelir diye bekledim ama dördüncü ve beÅŸinci sırada çıktı. Bir, iki ve üçte ÅŸehrin altyapısı, yaÅŸam kalitesiyle ilgili vatandaÅŸların beklentileri vardı.
 
Türkiye'nin geride bıraktığı problemlerle mücadele ediliyor olması. Çevre hassasiyetleri, çöp sorunu. Her yaÄŸmurda kanalizasyonun ÅŸehri basma problemi. Ä°zmir Körfezi'nin kent atıklarıyla zehirlenmesi gibi problemler çıktı. Ä°zmirliler, 'Bunları çözse çözse AK Partililer çözer' diyor. Åžu anki anketlerin sonucu o. Åžu anda yüzde 3 fazla çıkıyoruz. 'Oyunuzu kime vereceksiniz' dendiÄŸinde CHP çıkıyor. Ä°zmir hala kararsızlık anlamında en yoÄŸun ÅŸehir. O kararsızlarla beraber Ä°zmir çok farklı yere gelecektir.
 
'BÄ°ZÄ°M AK PARTÄ°'YÄ° Ä°ZMÄ°RLÄ° YAPMAMIZ LAZIM DÄ°YORUM'
 
- Didem Arslan Yılmaz: AK Parti İzmir'de nasıl bir hata yaptı sizce?
 
Vatandaşın, milletin iradesine karşı kayıtsız ÅŸartsız bir teslimiyetim var benim. VatandaÅŸ ne diyorsa, o kararda yorum yapmamak lazım. Ä°radenin dediÄŸi doÄŸru. Demek ki projeler ve çözümle ilgili kabiliyetimizi ve samimiyetimizi tam olarak anlatamadık. Her partinin güçlü olamadığı ÅŸehirler vardır. Diyorum ki, 'Biz AK Parti'yi Ä°zmirli yapmamız lazım'. Bu siyasetin bir sonucu. BaÅŸka partilerin baÅŸka illerde olduÄŸu gibi.
 
Zeybekci: Tunç Soyer HDP'yle iÅŸ birliÄŸinden utanıyor, aday olarak belirlenmesinde HDP etkili oldu
 
'CHP'NÄ°N ADAYININ ÇUKUR EYLEMCÄ°LERÄ°NE DESTEK SÖZÜ VAR'
 
- Deniz Zeyrek: AK Parti'nin elindeki belediyelerde 'beka' daha faydalı gibi görünüyor. Siz projelerinizi açıkladınız. 10 Numara Ä°zmir konsepti toplantınızda 'Bu bir yerel seçim' dediniz. Mitingi izledim dünkü. Orada 'beka meselesi' dendi. Siz bu çeliÅŸkiyle nasıl baÅŸ ediyorsunuz?
 
Cümlenin tamamını almadan başındakini alırsak yanlış sonuca varırız. Yaptığımız yerel seçimdir. Muhtar seçeceÄŸiz, belediye meclis üyesi, il genel meclisi ve belediye baÅŸkanı seçeceÄŸiz. Bir ülke gerçeÄŸimiz var. Türkiye'nin coÄŸrafyası itibarıyla seçimin sonucunun yorumlanma ÅŸekilleri var. Bizde net bir ÅŸekilde ortaya koyuyor. Deniliyor ki, 'Biz bu seçimlerde aldığımız sonuçları falanca yere selam göndereceÄŸiz. Kürdistan'da kazanacağız, batıda AK Parti'ye kaybettireceÄŸiz.' Bugün terör örgütüyle artık her ÅŸekliyle organik bağı olan, ondan müsaade almadan bir kelime bile edemeyen, sonuçta yasal anlamda seçimlere katılan bir parti HDP.
 
EÅŸ Genel BaÅŸkanı'nın açıklaması ÅŸu 'Biz Ä°zmir'de bir isim üzerinde uzlaÅŸacağız'. CHP'nin bir adayı 'Kalbimiz gönlümüz sizinle' diyor. KılıçdaroÄŸlu'nun adayını diyorum. Net bir ÅŸekilde çukur eylemcilerine methiyesi var. Ülkeyi savunma refleksine karşı duruÅŸu var. Adayın açıklandığı ertesi gün sabah, HDP'nin resmi açıklaması, "Bu aday bizim adayımızdır, aday çıkarmayacağız" dedi. Bunun bir beka sorunu olup olmadığına birlikte karar verelim. Mesajları açalım vatandaşımız kendisi karar versin. Benim orada söylediÄŸim ÅŸu, niye gizliyorsunuz bunu? KılıçdaroÄŸlu bunu bir türlü kabul etmiyor. Bu neyin karşılığında oldu? CHP'nin listelerine baktığımızda kim HDP'li, kim Ä°YÄ° Partili çok net deÄŸil. Birilerinin bu seçimi, Kandil veya daÄŸla organik baÄŸ içinde yapmasından dolayı vatandaşımızın takdiri nedir? Bunun yorumlanması açısından vatandaşımızın takdirine sunmak lazım.
 
'HDP'LÄ° KARDEÅžLERÄ°MÄ° O PARTÄ°NÄ°N YÖNETÄ°MÄ°YLE AYNI TUTAMAYIZ'
 
- Sevilay Yılman: Ä°zmir'deki kampanyanız sürecinde herkesi kucaklamaya dönük, Ä°zmirlilerle bir arada bir ÅŸeyler yapabilmenin hoÅŸnutluÄŸuyla görüyorum sizi. Biraz önce HDP ile konuÅŸurken, sayın CumhurbaÅŸkanı da Tunç Soyer'in Kandil'in adayı olduÄŸunu söyledi. EÄŸer HDP aynı ÅŸeyi sizin için söyleseydi, 'Bizim adayımız Nihat Zeybekci' olsaydı tavrınız ne olurdu.
 
HDP yönetimi bana bunu söyleseydi, reddettiÄŸimi söylerdim. Onların ÅŸunu söylemesi lazımdı 'Benim listemde ÅŸu HDP'li, ÅŸu Ä°YÄ° Partilidir' demeliydi.
 
- Sevilay Yılman: HDP'nin oylarına talipsiniz…
 
HDP'li Kürt kardeÅŸlerimizi direk o partinin yönetimi diyerek algılamayız.
 
- Sevilay Yılman: Sokaktasınız, HDP'ye oy verenlerle bir arada oluyorsunuz.
 
Bu topraklarda birlikte yaÅŸamak zorundayız. Kıyamete kadar bu topraklarda Kürt ve Türk kardeÅŸçe ilelebet yaÅŸayacaktır. Benim dikkat çekmeye çalıştığım ayrımcılık. Çukur eylemlerinin hedefi neydi? Bu ülkenin bir parçasını koparmak deÄŸil miydi? Bir partinin üst yönetimiyle ilgili tespitte bulunuyoruz. Kürt kardeÅŸimi onlarla bir tutmak haksızlık olur. Bir kardeÅŸimiz gelip de 'Ben HDP'ye oy verdim sana oy vermeyeceÄŸim' derse, eyvallah.
 
-Nagehan Alçı: Sayın CumhurbaÅŸkanı Tunç Soyer için 'Kandil'in adayı' dedi. Siz buna katılıyor musunuz?
 
CHP'nin adayı için 'Bizim adayımızdır, destekliyoruz ve aday çıkarmıyoruz' diyenlerin bunun cevabını vermesi gerekir. Bu sözleri benim yorumlamama ihtiyaç olduÄŸunu düÅŸünmüyorum.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.