Sosyal Medya

Güncel

İngiltere'deki saldırgan 'Tüm Müslümanlar ölmeli' diye bağırdı

Görgü tanıkları, İngiltere'nin başkenti Londra'da cumartesi günü bir kişiyi bıçaklayan aşırı sağcı saldırganın, 'Tüm Müslümanlar ölmeli.' ve 'Tüm Müslümanları öldüreceğim.' diye bağırdığını söyledi.



Ä°ngiltere'nin baÅŸkenti Londra'nın güney batısındaki Surrey bölgesinde cumartesi günü 19 yaşındaki bir erkeÄŸin, bıçaklı saldırı sonucu yaralanmasıyla ilgili olayın detayları ortaya çıkıyor.

Geçen cuma Yeni Zelanda'da iki camiyi hedef alan terör saldırısından bir gün sonra yaÅŸanan ve terör ÅŸüphesiyle soruÅŸturulan olayın faili 50 yaÅŸlarındaki kiÅŸinin saldırıdan önce ırkçı ve Ä°slam karşıtı ifadeler kullandığı belirtildi.

Sun gazetesine konuÅŸan görgü tanığı Vincent Sutherland, saldırganın "Tüm Müslümanlar ölmeli." ve "Tüm Müslümanları öldüreceÄŸim." dediÄŸini söyledi. Saldırganın ayrıca beyaz ırkın üstünlüÄŸüne iliÅŸkin ifadeler de kullandığı aktarıldı.

BaÅŸka bir mahalle sakini de yolun ortasında yürüyen saldırganın parlak bir aleti salladığını gördüÄŸünü ve hemen kaçarak saklandığını anlattı.

Londra'da cuma namazı sırasında da iki aşırı saÄŸcı, cemaatten bir kiÅŸiye çekiçle saldırmıştı.

Ä°ngiltere Güvenlikten Sorumlu Devlet Bakanı Ben Wallace, bugün yaptığı açıklamada, aşır sağın güçlenmesinden "endiÅŸe duyduÄŸunu" belirtmiÅŸ ve Yeni Zelanda'daki gibi Müslümanları hedef alan bir terör saldırısının Ä°ngiltere'de de olabileceÄŸini söylemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.