Sosyal Medya

Güncel

İngiliz Bakan'dan 'Müslümanlara saldırı' uyarısı

İngiltere Güvenlikten Sorumlu Devlet Bakanı Wallace, Yeni Zelanda'daki gibi Müslümanları hedef alan bir terör saldırısıyla ilgili 'Kesinlikle burada da olabilir.' ifadesini kullandı.



Wallace, radyo kanalı BBC 4'e yaptığı açıklamada, aşır sağın güçlenmesinden "endiÅŸe duyduÄŸunu" belirtti. Londra'da hafta sonu meydana gelen bıçaklamayı terör saldırısı kapsamında soruÅŸturduklarına dikkati çeken Wallace, Yeni Zelanda'daki gibi bir katliamın Ä°ngiltere'de olup olamayacağına iliÅŸkin soru üzerine, "Kesinlikle burada da olabilir." dedi.

Hükümetin daha fazla kiÅŸinin aşırı saÄŸ veya Neo-Nazi temelli aşırıcı görüÅŸleri benimsemesinden endiÅŸe ettiÄŸini söyleyen Wallace, "Bu yüzden 18 ay önce Neo-Nazi grup Ulusal Eylem'i diÄŸer terör grupları gibi yasakladık. Daha geçen hafta Cardiff'de bazı kiÅŸileri gözaltına aldık ve aktif haldeki kiÅŸileri yakalamak için büyük miktarda kaynak ayırıyoruz." ifadesini kullandı.

Wallace, camilerin korunmasıyla ilgili soru üzerine ise dini mekanların korunması için ayrılan fonun tehdide göre deÄŸiÅŸtirdiÄŸini belirterek, artan tehlikeyi dikkate alarak gerekli adımları atacaklarını dile getirdi.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde, cuma namazı sırasında 10 dakika arayla terörist Brenton Tarrant tarafından iki camiye düzenlenen terör saldırılarında 50 kiÅŸi yaÅŸamını yitirmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.