Sosyal Medya

Bülent Arınç: Hık mık edemeyiz...

Bülent Arınç, partisinin aday göstermediği Manisa'da vatandaşlara seslenerek "hık mık edemeyiz. Bu Cumhurbaşkanımızın kararıdır" diyerek AK Parti'ye kızanları sandığa çağırdı.



31 Mart yerel seçimlere kısa bir süre kala Ankara ve Ä°stanbul baÅŸta olmak üzere CumhurbaÅŸkanı ve AK Parti Genel BaÅŸkanı ErdoÄŸan ve bakanlar düzeyinde yerel seçimlere yönelik ziyaretlerini artıran Cumhur Ä°ttifakı üyelerine eski milletvekilleri de destek vermeye baÅŸladı.
 
Eski TBMM BaÅŸkanı ve AK Parti'li Bülent Arınç, adayların açıklanması sürecinde AK Parti Genel Merkezi’nin tercihlerini tasvip etmeyen Manisalı partililere seslenerek “Bu kararlara hiçbirimiz hık mık edemeyiz. Bu CumhurbaÅŸkanımızın kararıdır” diyerek memleketi Manisa’nın KırkaÄŸaç ilçesinde Cumhur Ä°ttifakı için destek istedi.
 
"BU CUMHURBAÅžKANIMIZ VE PARTÄ°MÄ°ZÄ°N KARARIDIR"
Cumhur Ä°ttifakı’nın Manisa KırkaÄŸaç’ta, aday olarak MHP’li YaÅŸar Ä°smail Gedüz’ü göstermesine karşı çıkan AK Parti’lileri sandığa davet eden Arınç, "Bu seçimlere Cumhur Ä°ttifakı olarak yani MHP ile birlikte girmek için karar alındı. Bu karara hiç birimiz hık mık edemeyiz. ‘Bu CumhurbaÅŸkanımızın kararıdır, partimizin kararıdır, bunda da bir hayır vardır’ diyerek koÅŸa koÅŸa cevap vermemiz gerekir" dedi.
 
"SENÄ°N KARÅžINA ÇIKMAYACAÄžIM DEMELÄ°YDÄ°"
AKP ve MHP’nin önümüzdeki seçimlerde oylarını birleÅŸtirmek zorunda olduÄŸunu ifade eden Arınç, "Genel merkezimiz toplandı ve Gedüz’de karar kıldı. Hiçbir zaman ben böyle bir itirazı kendim için kullanmadım. O yüzden yapılan istiÅŸareler sonucunda KırkaÄŸaç’ta YaÅŸar Ä°smail Gedüz’e karar verilmiÅŸse bize düÅŸen hayırlı olsun, bütün gücümle senin yanındayım, arkandayım, senin karşına çıkmayacağım demeliydi" ifadesini kullandı.
 
"VERÄ°LEN KARARA MÜDAHALE ETME HAKKIN OLMAZ"
Arınç sözlerini ÅŸöyle tamamladı: "Partiler disiplinli kurumlardır. Herkesin aklına geldiÄŸini yaptıkları yerlere parti denmez. HoÅŸlanmadığın bir ÅŸey varsa yeri gelince dile getirirsin. Sana bir ÅŸey sorulursa fazlasıyla konuÅŸursun ama iÅŸin o kadar. Verilen karara müdahale etme hakkın olmaz. Biz böyle öÄŸrendik siyaseti. 40 yıldır böyle yaptık siyaseti. Böyle yapmakta da fayda var. Benim yapacağım tek iÅŸ var, sandıkta Cumhur Ä°ttifakı için oy kullanmaktır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.