Sosyal Medya

Güncel

Savcılık, Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin yeni rapor istedi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Tahir Elçi cinayetiyle ilgili olarak Adli Tıp Kurumu'ndan yeni rapor istedi.



Ä°ngiltere merkezli Forensic Architecture kuruluÅŸunun Diyarbakır Baro BaÅŸkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili raporunun ardından Diyarbakır Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı da Adli Tıp Kurumu'ndan yeni görüÅŸ istedi.
 
T24'ten Gökçer TahincioÄŸlu'nun haberine göre, Adli Tıp Kurumu'na Diyarbakır Barosu'nun talebiyle Forensic Architecture tarafından hazırlanan rapor gönderildi. Savcılık, bu rapor ve adli tıp uzmanı Ümit Biçer'in hazırladığı sunum doÄŸrultusunda yeni bir tespit yapılıp yapılamayacağını sordu. 
 
 
Yazıda, yeni bir deÄŸerlendirme yapılarak, 2016 tarihli Adli Tıp raporundan farklı bir sonuca ulaşılıp ulaşılamayacağı soruldu. Buna göre Adli Tıp, gelen yeni raporu ve eldeki kanıtları yeniden deÄŸerlendirecek. Adli Tıp, 2016 tarihli raporunda ise Elçi'yi vuran silahın saptanamadığını ve net bulgular elde edilemediÄŸini bildirmiÅŸti.
 
Forensic Architecture tarafından hazırlanan raporda Elçi'nin üç polisten birinin silahından çıkan kurÅŸunla öldürüldüÄŸünü belirtilmiÅŸti. Adli Tıp uzmanı Prof. Dr. Ümit Biçer de rapora paralel bir görüÅŸ hazırlayarak baroya teslim etmiÅŸti. Diyarbakır Barosu, rapor ve görüÅŸü savcılığa teslim ederek, soruÅŸturmanın geniÅŸletilmesini istemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.