Sosyal Medya

Güncel

Pentagon: Suriye'ye bin asker iddiası yalan

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, "ABD ordusunun Suriye'de bin civarında asker bırakmaya hazırlandığı yönünde, önde gelen bir Amerikan gazetesinde yer alan iddia, kesinlikle doğru değildir" dedi



ABD Genelkurmay BaÅŸkanı Joseph Dunford, "Amerikan ordusunun Suriye'de bin asker bırakmaya hazırlandığı" yönündeki iddianın gerçeÄŸi yansıtmadığını açıkladı.

ABD Genelkurmay BaÅŸkanlığı, Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin ortaya attığı son Suriye iddiasını, haberden birkaç saat sonra yalanladı.

Söz konusu yazılı açıklamada ABD Genelkurmay BaÅŸkanı Dunford, "ABD ordusunun Suriye'de bin civarında asker bırakmaya hazırlandığı yönünde, önde gelen bir Amerikan gazetesinde yer alan iddia, kesinlikle doÄŸru deÄŸildir. Åžubat ayında deklare edilen planlar üzerinde hiçbir deÄŸiÅŸiklik söz konusu deÄŸildir ve ABD güçlerinin belirli bir seviyeye azaltılması yönündeki BaÅŸkanın talimatını uygulamaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Türkiye ile detaylı planlamalara devam ediyoruz"

Dunford, WSJ haberindeki Türkiye iddiasına iliÅŸkin de ÅŸu açıklamayı yaptı:

"Buna ilaveten, Türkiye-Suriye sınırına iliÅŸkin Türk tarafının güvenlik endiÅŸelerine iÅŸaret etmek üzere Türk Genelkurmay BaÅŸkanlığı ile detaylı askeri planlamaları yapmayı sürdürüyoruz. Bugüne kadarki planlamalar verimli oldu. Åžu anda, önümüzdeki günlerde daha da geliÅŸtirilecek bir baÅŸlangıç konseptine sahibiz."

Dunford ayrıca, Suriye'de bundan sonraki geçiÅŸ sürecine destek vereceÄŸini dile getiren DEAÅž Karşıtı Koalisyonun diÄŸer üyeleriyle de gerekli planlamaları yapmaya devam ettiklerini kaydetti.

WSJ'nin iddiası

WSJ gazetesi, ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde, Donald Trump yönetiminin çekilme sürecinin ardından Suriye'de yaklaşık bin askerini bırakmaya hazırlandığını ileri sürmüÅŸtü.

Haberde ayrıca, ABD yönetiminin, Türkiye, Avrupalı müttefikleri ve SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK ile yaptığı görüÅŸmelerde, Suriye'nin kuzeyinde bir "güvenli bölge" oluÅŸturulması için anlaşılamadığı ileri sürülmüÅŸtü.

ABD BaÅŸkanı Trump, geçen yıl aralık ayında, Suriye'de DEAÅž terör örgütünün neredeyse tamamen bitirilme noktasına geldiÄŸini açıklamış ve bu süreçle artık Amerikan askerlerinin bu ülkeden çekileceÄŸini bildirmiÅŸti. Daha sonra ÅŸubat ayında ise Beyaz Saray, Suriye'de 400 civarında Amerikan askerinin bir süre daha kalacağını açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.