Sosyal Medya

Güncel

'Sadece çocuklarımın değil camideki herkesin hayatı için endişe ettim'

AA muhabiri, Yeni Zelanda'da Linwood Camisi'ndeki terör saldırısı sırasında teröriste silahsız karşı koyan ve onu camiden uzaklaştırarak onlarca kişinin hayatını kurtaran Afgan göçmen Abdül Aziz'e ulaştı.



Yeni Zelanda'da Linwood Camisi'ndeki terör saldırı sırasında camiden dışarı çıkıp terörist Brenton Tarrant'a silahsız karşı koyan ve onun namaz kılınan bölüme girmesini engelleyerek daha fazla can kaybı yaÅŸanmasını engelleyen Afgan göçmen Abdül Aziz, o an yaÅŸadıklarını AA muhabirine anlattı.

Çocukken Afganistan'dan Avusturalya'ya göç eden ve 25 yıldan uzun süre bu ülkede yaÅŸadıktan sonra birkaç yıl önce Yeni Zelanda'ya yerleÅŸen 48 yaşındaki Aziz, Christchurch kentindeki terör saldırısı nedeniyle çok üzgün olduÄŸunu ve birkaç gündür hiç uyuyamadığını söyledi.

Aziz, terör saldırısına ÅŸahit olan çocuklarının kendisine teröristin arkasından gitmemesi çaÄŸrısında bulunduklarını anlatarak, ÅŸöyle devam etti:

"Her insanın hayatı benim ve çocuklarımın hayatı kadar kıymetli. Sadece çocuklarımın hayatı için deÄŸil oradaki herkesin hayatı için endiÅŸe ettim. O an amacım onları korumaktı. Bana kahraman diyorlar ama ben kendimi kahraman olarak görmüyorum çünkü kim olsa o an aynı ÅŸeyi yapardı."

YaÅŸadıklarını unutamadığını ve olaydan çok etkilendiÄŸini dile getiren Aziz, "Gözlerimi her kapattığımda camide ölen insanları görüyorum. Bu çok zor bir ÅŸey." ifadesini kullandı.

Aziz, cesareti için kendisini tebrik ederek kart ve hediye gönderen, güzel dileklerde bulunan herkese teÅŸekkürlerini iletti.

Linwood Camisi Ä°mamı Latif Alabi de Aziz'in kahramanca hareket ettiÄŸini belirterek, "Bu kardeÅŸimiz (Abdül Aziz) çıktı, teröriste karşı koydu, onu alt etmeyi baÅŸardı. Bu sayede kurtulduk. EÄŸer içeri girseydi hepimiz ölürdük." dedi.

TERÖRÄ°STE POS CÄ°HAZI FIRLATTI

Terörist Tarrant'a kahramanca karşı koyan Aziz, silah seslerini duyduktan sonra dışarı çıkarak eline geçirdiÄŸi pos cihazını teröriste fırlattı. Daha sonra terörist yeni bir silah almak üzere arabasına yöneldiÄŸinde ise Aziz teröristin peÅŸinden gitti.

Terörist silahını alıp yeniden ateÅŸ açmaya baÅŸlayınca bu kez Aziz'i hedef aldı ve Aziz araçların arasında dolaÅŸarak kurÅŸunlardan kaçtı.

Aziz, arabaların arasında dolaşırken yerde teröristin bıraktığı bir tabancayı bulduktan sonra hemen aldı ve tetiÄŸe bastı fakat silah boÅŸtu. Terörist yeni bir silah almak için otomobiline döndüÄŸünde silahı ona fırlattı. Otomobilin camına çarpan silah camı parçaladı. Cam parçalanınca paniÄŸe kapılan terörist, arabasına binerek olay yerinden uzaklaÅŸtı. Aziz, köÅŸedeki ışıklara kadar aracı takip etti. Terörist burada U dönüÅŸü yaparak uzaklaÅŸtı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.