Sosyal Medya

Güncel

Arınç'ın konuşması tartışma yarattı: MHP'liler salonu terk etti

Manisa'da AK Partili Yunus Emre Belediyesi'nin yaptığı 50. Yıl Mahallesi Çamlık Kültür ve Taziye Evi'nin açılışında konuşan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın sözleri, MHP'lilerce tepkiyle karşılandı. Arınç'ın MHP'li adayla ilgili olarak kullandığı "Manisa'dan çeksin ayağını artık" ifadeleri üzerine MHP'liler salonu terk etti.



Manisa'nın Yunus Emre ilçesinde Çamlık Kültür ve Taziye Evi açılışına katılan TBMM eski BaÅŸkanı Bülent Arınç, MHP'lileri kızdırdı.
Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, Cumhur Ä°ttifakı'nın adayı MHP'li Cengiz Ergün'ü düne kadar AK Partili belediye baÅŸkanı Mehmet Çerçi'ye 'arkasını döndüÄŸünü' söyleyen Arınç, "Eh 5 yıl sonra Allah ömür verirse Çerçi mi gider büyükÅŸehre, baÅŸkası mı kalır onu göreceÄŸiz" dedi. AK Partili Çerçi'nin büyükÅŸehir adaylığını gönlünden geçirdiÄŸini söyleyen Arınç, "Bu kadar hizmete bu yakışır kardeÅŸim. Onun da (MHP'li Ergün) 3 dönemi dolacak, o da gitsin Ä°zmir'e büyükÅŸehir belediye baÅŸkan adayı olsun. Manisa'dan çeksin ayağını artık" dedi. Bu sözlere tepki gösteren bazı MHP'liler konuÅŸma alanından ayrıldı.
 
'ARKASINI DÖNÜP GÄ°DÄ°YORDU'
 
AK Partili Çerçi'yi 'tanıdığım en baÅŸarılı belediye baÅŸkanı' diye tanıtan Arınç, ittifak ile ‘kaymaklı baklava' olan Manisa'daki AK Parti-MHP'li belediye baÅŸkanlarının geçmiÅŸteki husumetlerini hatırlattı. Arınç, ÅŸunları söyledi: "GeçtiÄŸimiz 5 yıl içinde büyükÅŸehir belediye baÅŸkanı arkasını dönüp gidiyordu. Bizim Çerçi yüzünü dönse arkasına denk geliyor o da arkasını dönüyordu. Ama ÅŸimdi artık birbirlerine yüzlerini döndüler. Can ciÄŸer kuzu sarması oldular. MaÅŸallah geçmiÅŸten beri ne kadar da birbirlerine severlermiÅŸ! Åžimdi anlıyoruz.
 
'MANÄ°SA'DAN AYAÄžINI ÇEKSÄ°N'
 
Åžimdi Çerçi ile büyükÅŸehir belediye baÅŸkanı el ele verecekler, Horozköy'e hizmetin kaç misli gelir hesap edin. Eh 5 yıl sonra Allah ömür verirse Çerçi mi gider büyükÅŸehre, baÅŸkası mı kalır onu göreceÄŸiz. 5 sene, 365 gün 1.500 günden fazla. Biz yarınımızı bilmiyoruz. Her ÅŸeyimiz Allah'ın elinde. Ama bundan sonrası inÅŸallah Mehmet Çerçi için büyükÅŸehir belediye baÅŸkanlığı olmalı diye gönlümden de geçiriyorum. Ohh, bu kadar hizmete bu yakışır kardeÅŸim. Onun da (MHP'li Cengiz Ergün'ü kast ediyor) 3 dönemi dolacak, o da gitsin Ä°zmir'e büyükÅŸehir belediye baÅŸkan adayı olsun. Manisa'dan çeksin ayağını artık. Manisa'da gerileme olursa kulağını çekeceÄŸiz de mi? Niye yapmadın diye soracağız, niye burada bir eksiÄŸin var diyeceÄŸiz. Niye geride kaldın diye hesap soracağız. Bizim geleneÄŸimizde hesap sormak var. Bak bu Horozköy'ün ihtiyarları bu iÅŸi çok iyi bilirler. Hay mübarekler."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.