Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: 31 Mart, CHP'ye gönül veren kardeşlerimizi Bay Kemal'den kurtarma seçimidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de Cumhur İttifakı'nın ilk ortak mitinginde konuştu. "İzmir için dişe dokunur tek bir hizmeti olmayanlar bu şehri yıllarca istismar ettiler" diyen Erdoğan, "Hangisi doğru çıktı? İnsanımızın giyimine mi karıştık? 17 yıldır iktidardayız. Herkes istediği gibi giyiniyor" ifadesini kullandı.



AK Parti Genel BaÅŸkanı ve CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli'nin katılımıyla, Ä°zmir GündoÄŸdu Meydanı'nda ortak miting düzenlendi.
 
ErdoÄŸan'ın açıklamalarından satır baÅŸları ÅŸöyle:
 
— Bizimki bir Cumhur Ä°ttifakı'dır. Sayın Bahçeli ile ilk ortak mitingimizi, çok önem verdiÄŸimiz için Ä°zmir'de yapıyoruz. Bahçeli, son yılların en dirayetli siyasetçisidir.
 
— Türk siyasetinin son yıllardaki en dirayetli siyasetçisi olarak gördüÄŸüm Sayın Bahçeli ile tuzakları bozarak yolumuza devam ediyoruz.
 
​-Ä°zmir'i hasbi bir muhabbetle seviyoruz. Birileri çıkmış terör örgütünün desteÄŸiyle bu ÅŸehirde kendine yol açmaya çalışıyor. Ä°zmir için diÅŸe dokunur tek bir hizmeti olmayanlar bu ÅŸehri yıllarca belli korkular üzerinden istismar ettiler. Åžimdi gösterdikleri aday da böyle bir aday. Onlardan buraya hiçbir fayda gelmez. Ä°zmir'in körfezine bakın bu kokuyu yok edebildiler mi?
 
— Bunların dile getirdikleri korkulardan hangisi doÄŸru çıktı? Ä°nsanımızın giyimine mi karıştık? 17 yıldır iktidardayız. Herkes istediÄŸi gibi giyiniyor. Åžu anda inanıyorum ki, bu kardeÅŸlerim en güzel cevabı veriyorlar.
 
— CHP'nin Buca adayını son anda deÄŸiÅŸtirmesinin sebebi de KılıçdaroÄŸlu'nun Ä°zmir'e sadece rant anlayışıyla yaklaşıyor olmasıdır. Ä°zmirlileri umursamıyorlar. Amaçları belediye yönetimini bölücü örgüte teslim etmek. Bölücü örgütün emrindeki partinin eÅŸ baÅŸkanı bu gerçeÄŸi zaten açıkca itiraf etti.
 
— Bölücü örgütün emrindeki partinin eÅŸ baÅŸkanı açıkça ifade etti, 'Mansur YavaÅŸ da Ekrem Ä°mamoÄŸlu da Ä°zmir'deki de HDP'nin oylarıyla seçildiÄŸini bilecek' diyerek adeta meydan okudu. 
 
— Benim ülkemde Kürdistan diye bir bölge yok. Ey Sezai, sen Kürdistan'da yaÅŸamak istiyorsan Irak'ın kuzeyinde var, defol git oraya, orada yaÅŸa.
 
— (Tunç Soyer) Bu aday CHP'nin deÄŸil, KılıçdaroÄŸlu'nun adayıdır. Adaylık icazetini Ä°zmir'den deÄŸil Kandil'den almıştır.
 
— Yıllardır Atatürk'ü istismar ettiler, peki bunların Atatürk'ün Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkartma vasiyetine tırnak ucu kadar katkıları olduÄŸunu gördünüz mü?
 
'BU MASKELÄ° BALOYU 31 MART'TA SONA ERDÄ°RMENÄ°ZÄ° BEKLÄ°YORUM'
 
— Ä°zmir'de büyükÅŸehir adayımız, ilçe adaylarımız belli. Milletimizden gizlediÄŸimiz, sakladığımız hiçbir ÅŸey yok. Söyleyeceklerimizi kuÅŸ diliyle, suflörler aracılığıyla deÄŸil açıkça ifade ediyoruz. Buna karşılık öteki tarafta neyin ne olduÄŸu belli deÄŸil.
 
— Ä°zmir'de ve diÄŸer pek çok yerde olduÄŸu gibi 'kimin kimi desteklediÄŸi belli olmayan' bir ittifaktan ülkeye hayır gelir mi? Sizlerden bu maskeli baloyu 31 Mart'ta sona erdirmenizi bekliyorum. Cumhuriyetin sadece adını kullanıp, istikbalimize de istiklalimize de saygısı olmayanlara dersini bu seçimde vereceÄŸinize inanıyorum. Ä°zmir ibreyi tersine çevirecek.
 
'Ä°ZMÄ°R KÖRFEZÄ° KOKMAYI SÜRDÜRÜYORUZ, ANCAK BÄ°Z ÇÖZERÄ°Z'
 
— Ä°zmir'e son 17 yılda 67 katrilyon yatırım yaptık. Ä°zmir'in neresinde çarpık kentleÅŸme varsa, kurtaracağız. Ä°zmir'e yaraşır millet bahçesi yapmak için çalışmalar baÅŸladık. Ä°zmir Körfezi kokmayı sürdürüyor. Bunu ancak biz çözeriz. Åžehrin sokakları her yaÄŸmurda göle dönüyor. Ä°zmir'de ciddi de çöp sorunu var. Ä°zmir Bayraklı ÅŸehir hastanemizi önümüzdeki yılın ikinci yarısında hizmete sunuyoruz.
 
— 31 Mart, CHP'ye gönül veren kardeÅŸlerimizi de Bay Kemal'den kurtarma seçimidir.
 
— CHP'li kardeÅŸlerim, gelin, siz delege sisteminde bu adamdan (Kemal KılıçdaroÄŸlu) kurtulamazsınız ama demokratik olarak sandıkta bundan kurtulursunuz. Verin burada Cumhur Ä°ttifakı'na oyları.
 
— (Yeni Zelanda'da iki camiye yapılan terör saldırısı) Bir tek KılıçdaroÄŸlu ve Yeni Zelanda'daki sapkın bir siyasetçi, bu saldırının sorumluluÄŸunu Ä°slam'a ve Müslümanlara yüklemeye kalkıyor. Bay Kemal'in söylediÄŸine bakın; 'Ä°slam dünyasından kaynaklanan terör' diyor. Sen ne menem bir adamsın. Yüzde 99'u Müslüman olan bu ülkede ana muhalefetin başındaki bir zat olarak bu ifadeyi nasıl kullanırsın?
 
— Bakıyorsunuz Avrupa Parlamentosu tamamı bölücü terör örgütünün, FETÖ'nün argümanlarından oluÅŸan gerekçelerle ülkemize saldırıyor. Fırsat bulsalar inanın bu ülkeyi terör örgütlerine teslim etmekte bir dakika bile tereddüt etmeyecekler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.