Sosyal Medya

Güncel

Terör saldırısının ardından Türk heyeti Yeni Zelanda'da

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu terör saldırısının yaşandığı Christchurch’e ulaştı.



CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Yeni Zelanda’da iki camiye yönelik terör saldırısında 50 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi, 50 kiÅŸinin de yaralandığı Christchurch’e kentine geldi. CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Oktay, DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu ve beraberindeki heyeti taşıyan özel CAN uçağı yerel saat ile 18 sularında Christchurch Havalimanı'na indi.

Türkiye’nin Wellington Büyükelçisi Ahmet Ergin tarafından havalimanında karşılanan Oktay ve ÇavuÅŸoÄŸlu’nun yarın saldırının gerçekleÅŸtiÄŸi bölgelerde incelemeler yapması bekleniyor.

Terör saldırısı ile ilgili güncel bilgileri paylaÅŸmak için basın toplantısı düzenleyen Yeni Zelanda BaÅŸbakanı Jacinda Ardern, Türkiye’den heyet gelmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi. Ardern, ‘‘Türkiye’den gelen heyet Müslümanlara desteÄŸini göstermeye geliyor, bundan memnuniyet duyuyoruz. Türkiye çoÄŸunluÄŸu Müslüman olan bir ülke, onları bekliyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.