Sosyal Medya

İbrahim Kalın: Hristiyan terörizmi tabiri İslam terörizmi tabiri kadar yanlıştır

Yeni Zelanda'daki katliamı sert sözlerle kınayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın "İslam terörizmi tabiri ne kadar yanlışsa, adı Müslüman olan birileri çıkıp terör eylemi yaptığında bunu İslam'a ve Müslümanlara mal etmek nasıl yanlışsa, adı, ideolojisi, rengi Hristiyan veya Yahudi olan biri terör eylemi yaptığında bunu bütün Hristiyanlara veyahut da Yahudilere mal etmek doğru olmaz" dedi.



CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Asım'ın Nesli Gençlik BuluÅŸmaları" etkinlikleri kapsamında 'Barbar Modern Medeni' kitabının söyleÅŸisinde, Yeni Zelanda'daki iki camiye yönelik saldırıyı kınadı.
 
"SALDIRI KÄ°LÄ°SEYE YÖNELÄ°K OLSA DÜNYA DAHA FARKLI TEPKÄ° VERÄ°RDÄ°"
 
Saldırı Müslümanlara deÄŸil de bir kilise veya havrada Hristiyanlara yönelik olsa dünyanın daha farklı tepkiler vereceÄŸini belirten Kalın, "Ancak burada dikkat etmemiz gereken baÅŸka bir konu da bazen bu tarz saldırılar olduÄŸunda, bu saldırıları yapanlar Hristiyansa 'Biz neden Hristiyan terörizmi demiyoruz?', yapan Yahudi ise 'Neden Yahudi terörizmi ifadelerini kullanmıyoruz' gibi birtakım duygusal tepkilerin verildiÄŸini görüyoruz" diye konuÅŸtu.

19-03/17/basliksiz-1-1552804123.jpg


"Ä°STEDÄ°KLERÄ°, HERKESÄ°N KAVGAYA TUTUÅžMASI"
 
Hukuk literatüründeki "Sui misal emsal olmaz" sözünü hatırlatan Kalın, ÅŸöyle devam etti: "Ä°slam terörizmi tabiri ne kadar yanlışsa, adı Müslüman olan birileri çıkıp terör eylemi yaptığında bunu Ä°slam'a ve Müslümanlara mal etmek nasıl yanlışsa, adı, ideolojisi, rengi Hristiyan veya Yahudi olan biri terör eylemi yaptığında bunu bütün Hristiyanlara veyahut da Yahudilere mal etmek doÄŸru olmaz. 'Hristiyan terörizmi' tabiri 'Ä°slam terörizmi' tabiri kadar yanlıştır ve bu tuzaÄŸa bizim düÅŸmememiz gerekir. Aslında bu terör eylemlerini yapan kiÅŸilerin tam da istediÄŸi budur. Zaten bugün bu tarz ikili bir yapıyla karşı karşıyayız. Bir tarafta DEAÅž terör örgütü var, El Kaide gibi terör örgütleri var. Ä°slam'ın ismini ve ÅŸiarını kullanan bu terör örgütleri var. Bunların karşısında baÅŸka dinlerin baÅŸka isimlerini ve ÅŸiarlarını kullanan terör örgütleri var. Zaten istedikleri herkesin bu kavgaya tutuÅŸması ve buradan küresel bir çatışma ortamının, savaşın yeniden alevlendirilmesi. Bizim bu tuzaÄŸa düÅŸmememiz son derece önemli."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.