Sosyal Medya

Güncel

Camilere saldıran terörist, manifestoyu Başbakan'a göndermiş

İki camiye saldıran teröristlerden Brenton Harrison Tarrant'ın hazırladığı tehdit ve nefret dolu manifestonun, saldırıdan 10 dakika önce Başbakanlık Ofisine gönderildiği tespit edildi.



New Zealand Herald gazetesinin haberine göre, BaÅŸbakanlık Ofisi, terörist Tarrant'ın hazırladığı "göçmen ve Müslüman karşıtı" açıklamaların olduÄŸu onlarca sayfalık manifestonun bir kopyasının saldırıdan 10 dakika önce elektronik posta yoluyla kendilerine ulaÅŸtığını teyit etti.

POLÄ°TÄ°KACI VE GAZETECÄ° 70 ALICIYA Ä°LETÄ°LMÄ°Åž

Nefret manifestosunun BaÅŸbakanlık Ofisi dışında, aralarında ana muhalefetteki Ulusal Parti lideri Simon Bridges, Parlamento Sözcüsü Trevor Mallard ile çok sayıda yerli ve yabancı basın organının bulunduÄŸu 70 kadar farklı alıcıya iletildiÄŸi belirtildi.

SALDIRIYI YAÅžANMIÅž GÄ°BÄ° ANLATIYOR

Habere göre, Yeni Zelanda BaÅŸbakanlık Sözcüsü, yaptığı açıklamada, saldırının nefret manifestosunda "yaÅŸanmış" gibi anlatıldığı bilgisini paylaÅŸarak, "Elektronik posta, saldırının nedenlerini ortaya koyuyordu. 'Bunu yapmak üzereyim' gibi bir ÅŸey demiyordu. Saldırıyı durdurmak için bir fırsat yoktu." ifadelerini kullandı.

Nefret manifestosunun BaÅŸbakanlık Ofisinin yönettiÄŸi elektronik posta hesabına gönderildiÄŸini kaydeden Sözcü, ofisteki görevlinin bunu "standart prosedürleri" uygulayarak parlamentonun güvenlik birimine ilettiÄŸini ardından da polise gönderildiÄŸini bildirdi.

Nefret manifestosunda göçmen ve Müslüman karşıtı ifadelerin yanı sıra Türkiye ve Türklere yönelik tehditler bulunurken, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan baÅŸta olmak üzere birçok kiÅŸi suikast listesinde yer alıyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.