Sosyal Medya

Güncel

Yeni Zelanda'daki terör saldırısı Ayasofya'da protesto edildi

Çeşitli STK mensupları ve vatandaşlar, Ayasofya önünde Yeni Zelanda'da iki camiye düzenlenen terör saldırısını protesto etmek için toplandı.



Ä°stanbul Ayasofya önünde bir araya gelen çeÅŸitli sivil toplum kuruluÅŸu (STK) mensupları ve vatandaÅŸlar, Yeni Zelanda'da iki camiye düzenlenen terör saldırısını protesto etti ve saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. 

"Ä°stikbal Ä°slamındır" pankartı açan grup, çeÅŸitli sloganlar atarak sık sık tekbir getirdi. 

Saldırıda hayatını kaybedenler için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından, grup adına konuÅŸan Anadolu Akıncıları DerneÄŸi sözcüsü Hasret Yıldırım, Yeni Zelanda'da Müslümanlara yönelik gerçekleÅŸtirilen terör saldırısını "haçlı terör saldırısı" olarak nitelendirdi.

Yıldırım, saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara ÅŸifa dileyerek, saldırıyı gerçekleÅŸtiren teröristin yayınladığı manifestoda Türkiye ve Ayasofya ile ilgili yazdıklarını aktardı.

Teröristin saldırıyı gerçekleÅŸtirdiÄŸi silahta da, Müslüman ve Türklere kin kusan ifadelerin yer aldığına iÅŸaret eden Yıldırım, saldırganın Ä°slam düÅŸmanlığı noktasındaki bütün motivasyonunu, Türkiye'nin misyonuna karşı olmakta bulduÄŸunu ve adeta Türkiye'yi hedef alıyormuÅŸ kastıyla orada cuma namazı kılan Müslümanlara saldırdığını ifade etti.

Yıldırım, Türkiye'deki medyanın ise "orada ölen ya da yaralanan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı var mı, yok mu?" derdine düÅŸtüÄŸünü ileri sürerek eleÅŸtirdi ve Ayasofya'nın ibadete açılması gerektiÄŸini sözlerine ekledi.

Alperen Ocakları Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Nail Gün ise her zaman zulmün karşısında dik durduklarını ve durmaya devam edeceklerini belirterek, "Müslüman Türk milleti her daim mazlumların sesi olmaya ve zalimlere karşı set olmaya devam edecektir. Yeni Zelanda'daki terör saldırısını lanetliyoruz. Ä°vedilikle Türk-Ä°slam birliÄŸini kurup, Ayasofya'yı açmamız lazım. Batı, 1453'ün ve 1071'in intikamını unutmadı." diye konuÅŸtu. 

Milli Türk Talebe BirliÄŸi (MTTB) Genel Sekreteri Muhammed Sinan Özhüsrev de, Yeni Zelanda'daki camide ibadet yapan Müslümanlara yönelik yapılan saldırının ırkçı ve faÅŸist bir saldırı olduÄŸunu vurguladı.

Özhüsrev, ÅŸunları kaydetti:

"Dünyanın neresinde olursa olsun, doÄŸusuyla, batısıyla Müslüman kardeÅŸlerimizin inanç hürriyeti, bizim hürriyetimiz, mukaddesatları bizim mukaddesatımızdır. Dünya artık Ä°slamofobik ve faÅŸist terörizme 'dur' demelidir. Bu kutuplaÅŸma ve nefret dolu adımlar bir an önce durdurulmazsa önü alınamaz bir hal alacak. Dünya üzerindeki hiçbir güç, hiçbir terörist Müslümanların yeniden uyanış ve ÅŸahlanışını engelleyemeyecektir. Bilinmelidir ki, herkes yalnız bıraksa da, biz Müslüman kardeÅŸlerimizi yalnız bırakmayacak, kendi kaderine terk etmeyeceÄŸiz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.