Sosyal Medya

Güncel

Yeni Zelanda katliamını öven Ekşi Sözlük yazarı tutuklandı

Yeni Zelanda katliamını öven Ekşi Sözlük yazarı Antalya'nın Alanya ilçesinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan Ekşi Sözlük yazarı A. A. tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "Videoyu izlerken keşke Türkiye'ye gelip bu cuma günü camileri temizlese diye iç geçirdim" diyerek nefret katliamına destek veren Ekşi Sözlük yazarı hakkında inceleme başlatmıştı. Öte yandan konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğü geniş bir açıklama yaptı.



Yeni Zelanda katliamını öven EkÅŸi Sözlük yazarı Antalya'nın Alanya ilçesinde gözaltına alındı.
 
Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü Siber Suçlarla Mücadele ekiplerince yapılan çalışmada, ÅŸüpheli A.A'nın Antalya'nın Alanya ilçesinde olduÄŸu tespit edildi. Alanya Cumhuriyet BaÅŸsavcılığın talimatıyla ÅŸüpheli gözaltına alındı. A.A.'nın emniyetteki iÅŸlemleri tamamlandı.
 
TUTUKLANDI
 
Emniyet MüdürlüÄŸü, Yeni Zelanda'daki saldırı sonrası sosyal medyada "Türkiye'ye gelip camileri temizlese diye iç geçirdim" diyen A.A'nın tutuklandığını duyurdu. 
 
EMNÄ°YET'TEN AÇIKLAMA
 
Emniyet Genel MüdürlüÄŸünden yapılan açıklamada, Yeni Zelanda'da cuma namazı için toplanan Müslümanlara yönelik terör saldırısında 49 kiÅŸinin ÅŸehit olduÄŸu, onlarcasının yaralandığı anımsatıldı. Bazı ulusal basın yayın organları ve sosyal medyada 'mukemmeligindayanilmazhafifligi' rumuzlu kullanıcının paylaşımıyla ilgili açıklama yapılmasına gerek duyulduÄŸu bildirildi.
 
Söz konusu kullanıcının, Antalya'nın Alanya ilçesinde yaÅŸayan A.A. olduÄŸu ve ikamet ettiÄŸi adreste gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, zanlının çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı kaydedildi.
 
Açıklamada, ÅŸu ifadelere yer verildi: "Türk Polis TeÅŸkilatı olarak bu ve benzeri konularda halkı kin, nefret ve düÅŸmanlığa tahrik eden, toplum içinde ayrışmaya yönelik nefret söylemleriyle paylaşımlarda bulunan ÅŸahıslarla ülke seviyesinde mücadelemizi yasal sınırlar içindeki görev, yetki ve sorumluluklarımıza baÄŸlı kalarak bugüne kadar olduÄŸu gibi, bundan sonra da tavizsiz ÅŸekilde sürdürmeye devam edeceÄŸiz.
 
Yeni Zelanda'da cuma namazı sırasında gerçekleÅŸen insanlık dışı terör saldırısını kınıyor, hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına baÅŸsaÄŸlığı ve yaralılara acil ÅŸifalar diliyoruz."
 
Ä°NCELEME BAÅžLATILMIÅžTI
 
Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, Yeni Zelanda'nın Güney Adası'ndaki Christchurch'ün Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi ve Linwood'daki camiye cuma namazı esnasında gerçekleÅŸtirilen ve 49 kiÅŸinin ÅŸehit olduÄŸu terör saldırısını öven EkÅŸi Sözlük yazarı hakkında inceleme baÅŸlatmıştı.
 
EkÅŸi Sözlük'te terör saldırısının hemen ardından açılan 'Yeni Zelanda'da camiye saldırı' isimli baÅŸlığa yazı yazan, Mukemmeligindayanilmazhafifligi rumuzlu kullanıcı, "Videoyu izlerken keÅŸke Türkiye'ye gelip bu cuma günü camileri temizlese diye iç geçirdim" diyerek  katliama destek vermiÅŸti.
 
19-03/16/01.jpg

EKŞİ SÖZLÜK'TEN AÇIKLAMA
 
Tepki çeken mesajın ardından EkÅŸi Sözlük yönetimi, kullanıcıların hesabını kapattı ve ÅŸu açıklamayı yaptı: "Yeni Zelanda'da Cuma namazı sırasında gerçekleÅŸen insanlık dışı terör saldırısını kınıyor; hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil ÅŸifalar diliyoruz. Bu konuyla ilgili hakkımızda paylaşılan yalan ifadeler nedeniyle açıklama yapmak isteriz. Yeni Zelanda'da camiye saldırı baÅŸlığına yazılan kabul edilemez bahse konu entry, birkaç dakika içerisinde fark edilerek aynı dakikalar içerisinde silinmiÅŸ, entry'i yazan kullanıcının hesabı ise nefret söylemi sebebiyle kapatılmıştır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.