Sosyal Medya

Güncel

5 partiden terör saldırısına karşı ortak bildiri

TBMM'de grubu bulunan 5 parti Yeni Zelanda'daki terör saldırısını ortak bildiri ile kınadı.



TBMM BaÅŸkanı Mustafa Åžentop, AK Parti Grup BaÅŸkanı Naci Bostancı, TBMM BaÅŸkanvekili Levent Gök, CHP Grup BaÅŸkanvekili Engin Özkoç, HDP Grup BaÅŸkanvekili Ayhan Bilgen, MHP Grup BaÅŸkanvekili Erkan Akçay ve Ä°YÄ° Parti Grup BaÅŸkanvekili Lütfü Türkkan imzasıyla ortak bildiri yayımlandı.

Bildiride, "Bizler TBMM BaÅŸkanı Åžentop'un çaÄŸrısıyla bir araya gelen AK Parti, CHP, HDP, MHP ve Ä°YÄ° Parti temsilcileri olarak Yeni Zelanda'nın Christchurch ÅŸehrinde bugün, cuma namazı sırasında ibadet etmekte olan cemaate yönelik olarak gerçekleÅŸtirilen ve en az 49 kiÅŸinin hayatını kaybetmesine yol açan silahlı terör saldırısını ÅŸiddetle kınıyoruz."ifadeleri kullanıldı.

Yeni Zelanda'da gerçekleÅŸen saldırının, dünyanın her yerine yayılmaya çalışılan Ä°slam karşıtlığının boyutlarını göstermesi bakımından hayati, insanlığın tavır almasını gerektiren küresel bir tehlikeye iÅŸaret etmesi açısından da önemli bir dönüm noktası olduÄŸu belirtildi.

Bildiride, bu menfur hadisenin, birkaç "çılgın"ın ÅŸahsi teÅŸebbüsü olmaktan ziyade, her geçen gün artan ve bir kısım politikacının, medya unsurunun destek verdiÄŸi Ä°slam ve yabancı karşıtı, nefret söylemini esas alan ırkçılığın sonucu olduÄŸuna dikkat çekilerek, ÅŸunlar kaydedildi:

"Batılı yönetimler ve medyalar, Ä°slam karşıtı duyguları ve eylemleri kışkırtan söylemlerden samimi ve kesin bir biçimde uzak durmalı, Ä°slam karşıtı eÄŸilimleri teÅŸvik etmekten vazgeçmelidir. Ä°slam'a ve Müslümanlara karşı saldırılara yol açan zehirli iklim ve kimi Batılı yönetimlerin kabul edilemez duyarsızlıkları ortadan kalkmadan bu terör sona ermez. Popülist gerekçelerle ırkçılara ve aşırılıklara göz yuman, meÅŸruiyet kazandıran kimi Batılı yönetimlere, politikacılara ve medya unsurlarına muhatabı ve faili kim olursa olsun terörün ayrımsız bir biçimde lanetlenmesi gerektiÄŸini ve teröre kapı aralayacak tavırların bütün insanlık için tehlike olduÄŸunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Yeni Zelanda'nın Christchurch ÅŸehrinde gerçekleÅŸen terör saldırısında hayatını kaybeden kardeÅŸlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına baÅŸsaÄŸlığı ve yaralılara acil ÅŸifalar diliyoruz. Ä°slam dünyasının, kalbi barış ve kardeÅŸlikten yana olan bütün insanlığın ve Yeni Zelanda halkının başı saÄŸ olsun."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.