Sosyal Medya

Güncel

Yeni Zelanda'daki katliamın ardından çok konuşulacak Ayasofya önerisi

İslam dünyasını yasa boğan Yeni Zelanda'daki katliamın ardından, Barış Ertem ve Haşmet Babaoğlu'ndan 'saldırıda şehit olanlar için Ayasofya Camii'nde gıyabi cenaze namazı önerisi' geldi.



Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki bir camiye yapılan terör saldırısı sonucunda en az 49 kiÅŸi hayatını kaybederken 49 kiÅŸi de yaralandı.

Ä°slam dünyasını yasa boÄŸan bu katliamın ardından Ä°stanbul Üniversitesi ÖÄŸretim Görevlisi Barış Ertem ve Yazar HaÅŸmet BabaoÄŸlu'ndan önemli bir çaÄŸrı geldi. Ertem ve BabaoÄŸlu'ndan, Yeni Zelanda'daki ÅŸehitler için Ayasofya Camii'nde gıyabi namaz kılınması önerisi geldi.

'İNCELDİĞİ YERDEN KOPSUN'

Ertem Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''Ben de Yeni Zelanda'daki ÅŸehitlerin gıyabî cenaze namazının selâ'lar ile birlikte Ayasofya'da kılınması taraftarıyım. Hatta TRT World gibi TV kanallarından da canlı yayınlansın. Ä°nceldiÄŸi yerden kopsun artık. Allah bizimle beraberdir...'' ifadelerini kulandı.

BÄ°R ÇAÄžRI DA BABAOÄžLU'NDAN

HaÅŸmet BabaoÄŸlu ise paylaÅŸmında, ''Ayasofya'da gıyabi cenaze namazı... Y.Zelanda'daki Türk-Ä°slam düÅŸmanı terör katliamı üzerine (gelecek çerçevesinde) düÅŸüncelerim...''ifadelerine yer verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.