Sosyal Medya

Gana’da beyazlaşmak artık yasak

Dünyanın pek çok bölgesinde güzellik algısının oluşmasında Batılı kaynakların ve özellikle Hollywood filmlerinin katkısı yadsınamaz bir gerçek. .



Hal böyle olunca uzun bir sömürge geçmiÅŸi olan Afrika ülkelerinde de zaman zaman bu algının insanları beyaz tenli olmaya yönlendirdiÄŸi de bir baÅŸka gerçek. Özellikle Hindistan ve Afrika gibi bölgelerin insanlarının itibar ettiÄŸi ürünler arasında bir zamanlar Michael Jackson'ın kullandığı, hydroquinone gibi ten beyazlatıcı ürünlerin bulunması da bu gerçeÄŸin bir baÅŸka boyutu. Bu eÄŸilimin yaygın olduÄŸu yerlerden biri de Gana.

Hatta Gana'nın Almanya BüyükelçiliÄŸi için aday olan boksör Bukom Banku'nun yakın zaman önce sarf ettiÄŸi; "EÄŸer tenimi beyazlatmazsam bana bu görevi vermezler" sözleri iÅŸin ne boyutlara vardığını gösteriyor. Ganalı yetkililer bu duruma el koymayı düÅŸündüler ve ten beyazlatıcılara karşı 'sıfır tolerans' sloganını benimsediler. Gana Ä°laç Ajansı da yaptığı açıklamayla aÄŸustos ayından itibaren bu amaçla kullanılan hydroquinone içeren kozmetik ürünlerin yasaklanacağını duyurdu..

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.