Sosyal Medya

Tanzim satış kalkıyor mu?

Seçime doğru gidilirken iktidarın, kuyrukların vatandaşta kötü izlenim bıkacağını düşünerek 25 Mart tarihi itibarıyla tanzimleri kaldıracağı iddia edildi.



Ä°ktidar, gıda fiyatlarında yaÅŸanan artışın ardından çareyi tanzim satış noktaları açmakta bulmuÅŸtu. Piyasanın biraz altında satışa sunulan gıda ve sebzeler sınırlı miktarda satılırken, tanzim noktalarında oluÅŸan kuyruklar farklı yorumlara neden olmuÅŸtu. Seçime doÄŸru gidilirken iktidarın, kuyrukların vatandaÅŸta kötü izlenim bıkacağını düÅŸünerek 25 Mart tarihi itibarıyla tanzimleri kaldıracağı iddia edildi.
 
Türkiye yerel seçime doÄŸru giderken tanzim satış noktaları sürece damgasını vurdu. Ä°ktidar, gıda ve sebze ürünlerinde yaÅŸanan artışın ardından çareyi tanzim satış noktaları açmakta bulmuÅŸtu. Ä°stanbul, Ankara ve Bursa baÅŸta olmak üzere kurulan tanzim satış noktalarında gıda ve sebze ürünleri piyasanın biraz altında satışa çıkmıştı. Tüm bu geliÅŸmeler yaÅŸanırken iktidarın, seçime kısa bir süre kala tanzim satış noktalarında yaÅŸanan kötü izlenimi vatandaÅŸa unutturmak için önümüzdeki hafta tanzimleri kapatacağı iddia edildi.
 
KUYRUKLAR TANZiMLERi KAPATTI
Tanzimlerin kapatılacağı tarih 25 Mart olarak iddia edilirken, bu tarihin daha yakına da alınabileceÄŸi ifade ediliyor. Tanzimlerin kapatılmasının en büyük nedeni iktidarın, oluÅŸan kuyrukların vatandaÅŸta kötü izlenim bıraktığını düÅŸünmesi. Ä°ktidarın, söz konusu oluÅŸan izlenimin sandığa yansımasını engellemek için tanzimleri seçimden önce kapatacağı belirtiliyor. Öte yandan tanzimlerin kapatılmasının ardından iktidarın, ithal ürünleri piyasaya sürerek kısa da olsa fiyatları düÅŸürmeyi hedeflediÄŸi belirtildi.
 
KAPANACAÄžI TARÄ°H BELLÄ° OLDU
Tanzim satış noktaları pazarcı ile iktidar arasında iplerin kopmasına neden olurken, pazarcı ve üreticiler bunu haksız rekabet olarak ifade etmiÅŸlerdi. Ä°thal edilen ürünlerin satışa sunulduÄŸu tanzimlerde, Mısır’dan da soÄŸan ithal edilmiÅŸti. Tanzimlerde oluÅŸan kuyruklar farklı yorumlara neden olurken,  CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, oluÅŸan kuyrukların ‘varlık kuyruÄŸu’ olduÄŸunu söylemesi tartışmaları daha da büyütmüÅŸtü. Seçime kısa bir süre kala vatandaÅŸta oy kaybını göz önünde bulunduran iktidarın 25 Mart tarihi itibarıyla tanzimleri kapatacağı iddia edildi.
 
Kaynak: Milli Gazete

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.