Sosyal Medya

Güncel

Trump: May tavsiyemi dinlemedi

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere'de yapılan son Brexit oylamasını değerlendirerek, 'Müzakereler çerçevesinden bakarsanız tüm bu sürecin bu kadar kötü gitmesi sürpriz oldu ama nasıl müzakere edileceği konusunda Başbakan'a (Theresa May) fikir vermiştim. Bu tavsiyeyi dinlemedi; sorun yok.' dedi.



ABD BaÅŸkanı Trump, Ä°rlanda Cumhuriyeti BaÅŸbakanı Leo Varadkar'ı Oval Ofis'te kabulü sırasında basın mensuplarının gündeme iliÅŸkin sorularını cevapladı.

Brexit oylamasından çıkan sonucun "utanç verici" olduÄŸunu ifade eden Trump, "Brexit çok karmaşık bir süreç ve halen devam ediyor. Birçok ülkeyi bölen bir süreç. (Müzakereler konusunda) Ben haklı çıktım. Neler olacağını tahmin etmiÅŸtim. Artık yeni bir oylamanın yapılmasını pek mümkün görmüyorum zira bu adil olmaz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"SÜREÇ ÇOK KÖTÜ GÄ°TTÄ°"

Trump, "Müzakereler çerçevesinden bakarsanız tüm bu sürecin bu kadar kötü gitmesi sürpriz oldu ama nasıl müzakere edileceÄŸi konusunda BaÅŸbakan'a (Theresa May) fikir vermiÅŸtim. Bu tavsiyeyi dinlemedi; sorun yok." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

ABD ile Avrupa BirliÄŸi (AB) arasındaki ticari müzakerelerin geleceÄŸine iliÅŸkin de yorum yapan Trump, "EÄŸer AB bizimle müzakere etmek istemezse o zaman (AB'ye) gümrük vergileri gelir." dedi.

Ä°rlanda'yı bu yıl içerisinde ziyaret etmek istediÄŸini dile getiren Trump, "Orası harika bir yer. Geçen sefer gidememiÅŸtim. Bu yıl gitmeyi düÅŸünüyorum." dedi.

"BÄ°RKAÇ YILA Ä°HTÄ°YAÇ VAR"

Ä°rlanda BaÅŸbakanı Varadkar, BirleÅŸik Krallığın "Brexit" kaynaklı meseleleri çözebilmek için birkaç yıla ihtiyacı olduÄŸunu ifade etti. Varadkar ayrıca BirleÅŸik Krallık ile Ä°rlanda arasında fiziki sınır olmaması gerektiÄŸini belirtti.

"VETO EDECEĞİM"

DiÄŸer yandan Trump, ABD-Meksika sınırının güvenliÄŸi konusunda aldığı "Ulusal Acil Durum" kararının iptal edilmesini öngören Kongre tasarısını masasına geldiÄŸi zaman veto etmek zorunda kalacağını söyledi.

Trump, "Sınır güvenliÄŸi konusunda aldığım karar uzmanlar tarafından yasal ve meÅŸru görülüyor. Önüme (bunun aksi yönde) bir yasal adım gelirse muhtemelen veto etmek zorunda kalacağım." deÄŸerlendirmesini yaptı.

Trump'ın "Ulusal Acil Durum" kararının iptal edilmesini öngören Kongre yasa tasarısının bugün veya yarın Beyaz Saray'a gönderilmesi bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.