Sosyal Medya

Güncel

Koray Aydın: Ankara bitti, İstanbul'da İmamoğlu öne geçti

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, büyükşehirler açısından bakıldığında gittikçe netleşen tablo olduğunu belirterek, 'Ankara bitti zaten. İstanbul'da da Sayın İmamoğlu öne geçti, ben arayı daha da açacağını düşünüyorum. İzmir'in zaten sonucu belli. Bursa'da AK Parti geriye düştü' dedi.



Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Aydın, 31 Mart yerel seçimine yönelik çalışmaları için geldiÄŸi Antalya'da, açıklamalarda bulundu.

Seçime az zaman kaldığını belirten Aydın, herkesin, hem yaÅŸadığı ÅŸehre hem de ülkeye karşı sorumlulukları olduÄŸunu ve seçimin bu bakış açısıyla deÄŸerlendirilmesi gerektiÄŸini söyledi.

Bu seçimde, uzun zamandır Türk siyasi hayatında yaÅŸanmayan ÅŸeyler olduÄŸunu belirten Aydın, "Sanki bir mahalli seçim deÄŸil de harbe giriyoruz. Böyle bir iklim, dil, üslup var. Ayrıştıran, bölüÅŸtüren, herkesi birbirine düÅŸüren, en ağır suçlamaları insafsızca yapan, söylediklerinin doÄŸru olmadığını kendisi bildiÄŸi halde bunu her gün tekrarlayan ve vatandaşın üzerinde eline geçirdiÄŸi devlet gücü ve kudretini bir sopa olarak kullanan bir anlayışla karşı karşıyayız. Aslında millet olarak bunu hak etmiyoruz" diye konuÅŸtu.

'PATATES, SOĞAN İTHAL EDECEĞİMİZ AKLIMA GELMEZDİ'

Son verilere göre, 1 milyon kiÅŸinin daha iÅŸsiz kaldığını kaydeden Aydın, ÅŸunları söyledi:

"Yıllar sonra nur topu gibi bir çocuÄŸumuz oldu; tanzim satış maÄŸazaları var. 2 kilo domates ve biber alacak, diye saatlerce kuyruklarda bekleyen, bu durumu yaÅŸamak zorunda kalan insanlara karşı bunların 'varlık kuyruÄŸu' olduÄŸunu söylemek, o insanların ezilmiÅŸlik, hayat pahalılığı altındaki milyonlarca insanın o durumuyla alay etmekten baÅŸka bir ÅŸey deÄŸildir".

Saman ve sığır ithal edildiÄŸini dile getiren Aydın, "3 gün önce patates ve soÄŸana gümrüÄŸü sıfırladılar. 31 Mart'a kadar bunların ithalatını serbest bıraktılar. Her ÅŸey aklıma gelirdi de patates ve soÄŸanı dışarıdan vallahi billahi ithal edeceÄŸimiz aklıma gelmezdi. Eskiden bir ilimizin bile üretim varlığı bütün bunları karşılıyordu. NevÅŸehir ve NiÄŸde yöresi bu iÅŸi toptan çözüp halledebiliyordu. Bakınız, nereden nereye geldik" diye konuÅŸtu.

'ANKARA BÄ°TTÄ°, Ä°STANBUL'DA Ä°MAMOÄžLU ÖNDE'

Yerel seçim için büyükÅŸehirler açısından bakıldığında gittikçe netleÅŸen tablo olduÄŸunu savunan Koray Aydın, son olarak ÅŸunları dile getirdi:

''Bana göre, Ankara bitti zaten. Åžimdi Ankara'nın kaybedildiÄŸini görünce nasıl çirkin ayak oyunlarına baÅŸvurulduÄŸunu bütün Türkiye görüyor. Ä°stanbul'da da Sayın Ä°mamoÄŸlu öne geçti, ben arayı daha da açacağını düÅŸünüyorum. Çünkü halka sempatik geldi, sevdi. 'Bu iÅŸ tuttu' demek, doÄŸru olur. Ä°zmir'in zaten sonucu belli. Bursa'da AK Parti geriye düÅŸtü. Zaten bu kadar feryat, figan, bağırmanın artık tehdit dili oluÅŸturulmasının ardında bu gerçekler var. Burada da anketlerde Muhittin Böcek'in önde olduÄŸunu biliyorum. Arkadan gelip, öne geçenlerin her zaman kazanacağını düÅŸünürüm siyasette. Halk kabulü oluÅŸmuÅŸ demektir. Sadece buralar deÄŸil, Türkiye'nin kilit bütün illerinde ciddi oy kaybedileceÄŸini ve buraların kaybedileceÄŸini düÅŸünüyorum".

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.