Sosyal Medya

Göçükte arama çalışmaları sürüyor: Canlı olma ihtimalleri var!

İzmir'de metro vagonu parkında meydana gelen göçükte enaz altında kalan 2 bekçiyi arama çalışmaları devam ediyor. Yapılan açıklamada bekçilerin canlı olma ihtimalleri olduğu belirtildi.



Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediyesi Genel Sekreteri BuÄŸra Gökçe, metro vagonu yer altı park alanının inÅŸaatında meydana gelen göçüÄŸün altında kalan 2 bekçiyi arama çalışmalarının sürdüÄŸünü belirterek, "AFAD ekipleriyle birlikte mümkün mertebe göçük altındakilere zarar vermeyecek bir yöntem bulmaya çalışıyoruz. Çünkü canlı olma ihtimalleri var" dedi.
 
Kurtarma çalışmalarını inceleyen Gökçe, göçük altındaki bekçilerin aileleriyle görüÅŸtü.
 
Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Gökçe, olayın meydana geldiÄŸi alanda metro vagonlarına bir yer altı otoparkı yapılması için bir süredir inÅŸaat çalışmasının sürdüÄŸünü, göçüÄŸün yoÄŸun saÄŸanaktan kaynaklandığını düÅŸündüklerini belirtti.
 
GöçüÄŸün, güvenlik kamerası kayıtlarının kesildiÄŸi 03.42'de meydana geldiÄŸini ifade eden Gökçe, "YoÄŸun saÄŸanak altındaki bölgede, muhtemelen toprağın da killi olması ve suya yeterince doygunluk yaÅŸamasından dolayı bir zemin hareketlenmesi oluyor. Müteahhit firmanın iki bekçisi de muhtemelen hareketlenen zemini kontrol etmek amacıyla gürültünün geldiÄŸi yöne doÄŸru hareket ediyorlar. Güvenlik kamera kayıtlarından görebildiÄŸimiz bu." diye konuÅŸtu.
 
Gökçe, bekçilerden birinin, elektriÄŸin kesilmesiyle ilgili oluÅŸan duruma müdahale etmek için ÅŸantiyeye elektrik saÄŸlayan kaynağın olduÄŸu odaya, diÄŸerinin ise suyun geldiÄŸi duvara doÄŸru yönlendiÄŸini tahmin ettiklerini ifade etti.
 
BuÄŸra Gökçe, ÅŸöyle konuÅŸtu:
 
"O anda elektrik kesintisi olduÄŸu için bundan daha ötesini göremiyoruz. Arkasından kuvvetli bir gürültüyle perde duvarımızın 20 metrelik kısmı çöküyor. Ne yazık ki iki çok deÄŸerli canımız da ÅŸu an göçüÄŸün altındadır. AFAD ve Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediyesi ekipleri yer altındaki canlarımızı bulabilmek için bir çaba sarf ediyor. Böyle olunca da canlara zarar vermemek için çalışma güçlüÄŸü var. DiÄŸer taraftan da bir zemin hareketliliÄŸi var. Bir kayma olabileceÄŸi için de güvenliÄŸi saÄŸlama zorunluluÄŸu var. Duvarların biri bozulduÄŸu için diÄŸerlerini de tetikleme ihtimali var. Nitekim yıkılan duvarın karşısındaki duvarda da böyle bir risk oluÅŸmaya baÅŸladı. Bir yandan da ekiplerimiz bunun riskini, yükünü azaltmaya çalışıyorlar."
 
Gökçe bir gazetecinin, göçüÄŸün evlere doÄŸru yayılma riskini sorması üzerine, "Evlere uzanması söz konusu deÄŸil. Åžehitler Caddesi'ne uzanan kısımda bir risk var" dedi.
 
"VALÄ°LÄ°K MAKAMININ BÄ°LGÄ°SÄ°YLE ÇALIÅžMA GECE DURDU"
 
Gökçe, çalışmaların ağır gittiÄŸi deÄŸerlendirmesine iliÅŸkin ise ÅŸunları söyledi:
 
"Gece duvarla ilgili bir hareketlenme olunca Valilik makamının da kararıyla çalışmalar durduruldu. Çünkü çalışan ekiplerin de duvarın altında kalma riski oluÅŸacaktı. Sabah zemin hareketini durdurduktan sonra ekiplerimiz tekrar çalışmaya baÅŸladı. Ağır iÅŸ makinesi çıkarttığımızda makineler göçüyor. Hem de altta canlı olma ihtimali var ve bu canlıyı zarar vermeden çıkartmak gibi bir sorumluluÄŸumuz var. AFAD ekipleriyle birlikte mümkün mertebe göçük altındakilere zarar vermeyecek bir yöntem bulmaya çalışıyoruz. Çünkü canlı olma ihtimalleri var. Teknik bir çalışma olduÄŸu için ÅŸu an bundan daha öte yapılabilecek bir ÅŸey yok."
 
GöçüÄŸe iliÅŸkin idari soruÅŸturmanın açıldığını, konunun adli makamlara da intikal ettiÄŸini ifade eden Gökçe, "Herhangi bir ihmal olup olmadığı teknik inceleme sonrası belli olur." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.