Sosyal Medya

Dünya dindarlaşıyor mu yoksa din giderek daha görünür hale mi geliyor?

Bu sorunun cevabı henüz kesin değil. Ancak WIN/Gallup International'in 68 ülkede binlerce insan ile görüşerek gerçekleştirdiği anket, sebebi hakkında olmasa da durum hakkında fikir verici nitelikte..



Buna göre dünya ahalisinin yüzde 62'si kendini dindar yahut bir dine baÄŸlı, yüzde 23'ü inançlı, yüzde 9'u ise ateist olarak tanımlıyor. Dünya nüfusunun yüzde 74'ü bir ruhumuz olduÄŸuna ve yüzde 71'i de bir tanrının varlığına inanıyor. Bununla beraber cennete inananların oranı yüzde 56, cehenneme inananların oranı yüzde 49, ölümden sonra hayata inananların oranı ise yüzde 54.

Anket, eÄŸitim ve gelir seviyesi yükseldikçe dindarlık seviyesinin de azaldığını ortaya koyuyor. Ankete göre herhangi bir din yahut inanışa baÄŸlı insanların en yoÄŸun olduÄŸu ülkeleri ise Tayland (yüzde 98), Nijerya (yüzde 97), her biri yüzde 94 oranla Kosova, Hindistan, Gana, Papua Yeni Gine ve FildiÅŸi Sahilleri gibi çoÄŸunda animist kült ve pagan inançların yaygın olduÄŸu ülkeler oluÅŸturuyor. Her 10 kiÅŸiden 7'sinin kendisini ateist olarak tanımladığı Çin ise inançlılık oranında son sırada yer alıyor..

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.