Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanlığı devreye girdi: Momo'ya karşı 8 önlem

Çocukların korkulu rüyası haline gelen ‘Momo’ oyununa karşı Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi harekete geçti. Cumhurbaşkanlığı çocukları intihara sürükleyen oyun hakkında “Momo: Dijital İstismar Girişimi” başlıklı 8 maddelik bir uyarı açıkladı.



Çocuklar için son dönemin dijital ortamdaki en büyük tehlikelerinden biri olan ‘Momo’ oyunu için, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi 8 maddelik önlem açıkladı.
 
Ofis, son dönem gündemde olan oyuna ilişkin, “Momo: Dijital İstismar Girişimi” bilgilendirmesinde şu 8 öneriye yer verdi:
 
1- Çocuklarınızın sosyal medyadaki faaliyetlerini kontrol edin. Özellikle video içerili sitelerde bulunan hassas içerik filtrelerini aktif edin. Teslim ettiğiniz cihazların tümünde bu filtrelerin açık olmasına dikkat edin.
 
2- Tanımadığını kişilerden ve özellikle Japonya (+81), Kolombiya (+52) ve Meksika (+57) ülkelerinden gelen mesaj isteklerini kabul etmeyin. Çocuklarınızı bu mesajlar hakkında bilgilendirin.
 
3- Çocuklarınızın sosyal medyadaki faaliyetlerini kontrol edin. Sık kullanılan sosyal medya platformlarında tanımadıkları kişiler ve anonim hesaplar ile iletişimde olmasını engelleyin.
 
4- Çocuklarınızın kullandığı internet erişimi olan tüm cihazlarınızda ebeveyn koruması kullanın gezinme geçmişini saklayarak periyodik olarak kontrol edin.

19-03/14/momo-uyarisi-816x1024.jpg


5- Çocuklarınız internette yaptığı aramalar sonucunda birçok zararlı içerik ile karşılaşabilirler. Daima kontrollü bir internet gezintisi hedefleyin.
 
6- Daima lisanslı ve güvenilir kaynaklardan internet erişimi sağlayın. Sosyal medyada karşılaştığınız reklam bağlantılarına tıklarken dikkat edin.
 
7- Sosyal medya üzerinden gelen oyun davetlerini geri çevirin. Çocuklarınızın internet ortamında oynadığı oyunlardaki arkadaşlık edinimlerini kontrol edin.
 
8- Özellikle bu şekilde ortaya çıkan siber zorbalıklarda insan faktörü çok önemlidir. Asılsız haberler ile insanları suistimal etmeyin. Kaynağını bilmediğini haberleri paylaşarak meşrulaşmasına destek olmayın.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.