Sosyal Medya

Güncel

Süleyman Soylu: 31 Mart akşamı iktidar zaafiyeti oluşuversin, 1 Nisan'dan itibaren Doğu ve Güneydoğu'da başka olaylar başlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Eğer 31 Mart akşamı Türkiye'de bir iktidar zaafiyeti oluşuversin, şuraya yazınız, 1 Nisan'dan itibaren Doğu ve Güneydoğu'da başka olaylar başlar. Kaymakamlar ve valiler, 6 yaşındaki çocukların ellerine taş verilerek itibarsız hale getirilmeye çalışılır" dedi.



Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, HaberTürk Gündem'de Veyis AteÅŸ'in sorularını yanıtladı. Atakule'den yapılan canlı yayında, mahalli seçimlerin Ä°çiÅŸleri Bakanlığı olarak en çok kendilerini ilgilendirdiÄŸini belirten Soylu, "Türkiye uzun zamandır aradığı huzur ortamını buldu." dedi.
Türkiye'nin üç önemli istikrar noktası olduÄŸunu ifade eden Soylu, bunların ekonomik, siyasal ve güven istikrarı olduÄŸunu söyledi. Antalya'ya 2016 yılında 6,5 milyon turistin geldiÄŸini, 2017'de bunun 11 milyona çıktığını, 2018'i 13,6 milyon ile kapattıklarını anlatan Soylu, 2019 hedefinin ise 16-16,5 milyon turist olduÄŸunu söyledi. Mardin'e geçen yıl 3 milyon turistin geldiÄŸini anlatan Soylu, Türkiye'nin 2019 hedefinin 50 milyonun üzerinde olduÄŸunu ifade etti.
 
Türkiye'nin terörle mücadele ettiÄŸini aynı zamanda evden hırsızlıktan, tefeciliÄŸe, trafik kazalarındaki ölümlerden, huzur operasyonlarına, uyuÅŸturucu ile mücadeleye kadar güvenlikle ilgili verilerini de çok iyi bir noktaya taşıdığını kaydeden Soylu, "Türkiye güvenlik açısından çok önemli bir zaman dilimini yaşıyor" dedi.
 
"Reina saldırısından sonra Türkiye çok ÅŸükür bir saldırı görmedi, ne oldu, ne deÄŸiÅŸti?" ÅŸeklindeki bir soru üzerine Soylu ÅŸunları kaydetti: "Türkiye bugün iki kritik tesisine yapılacak saldırıyı engelledi. Bu ÅŸu demektir, tarihinde hiç olmadığı kadar özellikle güvenlik alanında çok ciddi bir bütünleÅŸme içerisinde. Emniyet, jandarma, genelkurmay, aynı zamanda Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatı. Bir yumak gibi çalışıyoruz. Bugün MÄ°T ile birlikte doÄŸu illerimizden bir tanesinde 3 önemli kiÅŸi ile ilgili çok önemli bir operasyon yapıldı. Eyleme geliyorlardı. Türkiye bir atak yemez mi? Dünyada bütün ülkeler yer. Ama ÅŸu anda Irak ve Suriye içine kurduÄŸumuz ve bölge ülkeleriyle gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz iÅŸ birliÄŸi sayesinde Türkiye ÅŸu anda belki de tarihinin en önemli bir güvenlikli döneminden geçiyor. Sadece biz Ä°çiÅŸleri Bakanlığı 74 ülkede Emniyet Genel MüdürlüÄŸümüz ve Polis Akademisi, 23 ülkede jandarma aracılığıyla eÄŸitim veriyoruz."
Türkiye'nin geçen dönemde kendi adına çok önemli birikimler elde ettiÄŸinin altını çizen Soylu, bu bilgi ve birikimleri güvenlik teÅŸkilatlarının çok iyi kullandığını söyledi.
 
'TERÖRLE MÜCADELE KAPSAMINDA ÅžEHÄ°RLERDE KONTROLLER ARTTIRILDI'
 
Türkiye'nin güvenli bir süreci yaÅŸamasında FETÖ'den arınma sürecinin, Türkiye'nin sınırlarından itibaren çok güçlü bir kontrol mekanizması ortaya koymasının büyük önemi olduÄŸunu belirten Soylu, tüm tüp ve gübre satıcıları ile PKK'nın erzak kabiliyetini elde etmeye yönelik takiplerini yaptıklarını ifade etti. Terörle mücadele kapsamında ÅŸehirlerde kontrolleri arttırdıklarını, istihbarat aÄŸları kurduklarını kaydeden Soylu, sınır dışındaki öncü hatlar, sınırlardaki duvar, aydınlatma ve sensörlerle birlikte Türkiye'nin bir güvenlik hattı kurduÄŸunu anlattı.
Terörle mücadelede 'terörü kaynağında yok etme' gibi bir prensip ortaya koyduklarını anlatan Soylu, Suriye ve Irak ile Türkiye içerisinde kesintisiz operasyonlar yaptıklarını kaydetti. Soylu, kış operasyonları kapsamında 4 bin 300'ün üzerinde operasyon planladıklarını bunun da yüzde 86'sını tamamladıklarını vurgulayarak, 15 Nisan'dan sonra da bahar operasyonlarını baÅŸlatacaklarını ifade etti.
 
'BELEDÄ°YELER TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ÅžAH DAMARIYDI'
 
"(Kayyum atanan) Belediyeler bir kere terör örgütünün ÅŸah damarıydı. Bir, adamı oradan götürüyorlar, iki, ihaleleri oradan verip ÅŸiÅŸkin faturalarla beraber oradan terör örgütüne kaynak saÄŸlıyorlar, üç, uluslararası alanda yapmış oldukları ziyaretlerde PKK'nın Avrupa'sı ile PKK'nın Türkiye'sini ve sınır dışını ciddi bir ÅŸekilde koordine ediyorlardı." diyen Bakan Soylu, söz konusu belediyelerin iÅŸ makinelerinin yanı sıra erzak ve para toplayarak da PKK'ya yardım yaptıklarını, kayyum atanınca bunların kesildiÄŸini ifade etti.
 
Soylu, öte yandan kaçak sigara ve uyuÅŸturucuya yönelik baÅŸarılı operasyonlar sayesinde PKK'nın gelirlerinin de önemli oranda kesildiÄŸine iÅŸaret etti.
FETÖ ile mücadele hakkında da bilgi veren Soylu, örgütün Amerika'da 800 milyon dolar okullardan aldığını, bağış izinlerinden dolayı da 200 milyon dolar topladığı bilgisini paylaÅŸtı. Soylu, FETÖ'nün Arizona ve Nevada'da askeri üste okullarının bulunduÄŸunu kaydetti.
 
21. asırda bir ülkenin terörü kendi ülkesinden engellemesinin söz konusu olamayacağını ve bir ülkenin iç güvenliÄŸinin baÅŸka ülkenin merkezinde baÅŸladığını aktaran Soylu, bunun için bir çok ülke ile güvenlik alanında iÅŸbirliÄŸi yaptıklarını anlattı.
 
'CEBÄ°NÄ°ZDE PARANIZ OLSA 15 TEMMUZ DARBESÄ° YAPILAN BÄ°R ÜLKEYE YATIRIM YAPAR MISINIZ?'
 
Seçim çalışmaları kapsamında Ä°zmir'de bir STK buluÅŸmasında "Size yaklaÅŸan bir tehlikeyi söylemek boynumun borcudur" ÅŸeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Soylu, son 6-7 yılda Türkiye'nin yaÅŸadığı olayları hatırlattı. Gezi Parkı odaklı olaylardan önce faizin yüzde 3.5-4 olduÄŸunu sonra 11'e çıktığını belirten Soylu, söz konusu dönemde kiÅŸi başına gelir seviyesinin 11 bin dolar olduÄŸunu söyledi.
 
Türkiye'nin orta üst gelir seviyesinden yüksek gelirli ülkeler seviyesine çıkacağını ancak bunun engellendiÄŸini ifade eden Soylu, "Orta gelir tuzağından dolayı girmedik bu patinaja, Gezi, 17-25 Aralık, 6-7 Ekim, 15 Temmuz. Sizin cebinizde paranız olsa 15 Temmuz darbesi yapılan bir ülkeye yatırım yapar mısınız?" diye sordu.
 
'SIÇRAMAMIZ LAZIM'
 
Irak'ın kuzeyinde bir devlet kurulma giriÅŸimi ve 7 Haziran seçimlerinden sonra çıkan olayları da hatırlatan Soylu, 7 defa Siirt Devlet Hastanesinin yakıldığını, 25 bin evin tarumar olduÄŸunu, kütüphanelerin, camilerin ve tarihi eserlerin tahrip edildiÄŸini belirtti. Türkiye'nin bunlara raÄŸmen potansiyeli çok güçlü olduÄŸu için bir çok alanda yatırım yapabildiÄŸini vurgulayan Soylu, konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü: "Sıçramamız lazım. Dünyada Türkiye'nin lehine çok büyük bir konjonktür var. Ben gördüÄŸüm fotoÄŸrafı paylaÅŸmak zorundayım. DoÄŸu blokunun yıkılması yani çift kutuptan tek kutuba düÅŸecekmiÅŸ gibi görülmesi, ABD'nin bunu taşıyabilecek kabiliyetinin olmadığını göstermesinin ardından dünya bir yönsüzlük içerisinde. ABD, Çin, Avrupa, Ä°ngiltere… Nereye gideceÄŸini bilmiyor. Peki ne yapıyor? Herkes birbirini idare ediyor. Bu bizim için bir avantaj. Ä°lk kez Türkiye, uzun zamandan beri kendisine darbelerle terörle, yüzde 8 binlik gecelik faizlerle, IMF ile yaptırılmayan bir çok meselesini aÅŸarak büyük bir sıçrama yaptı, sınıf yükseltti. Ä°lk kez biz 400 yıldır, batı ile aramızdaki iktisadi açıyı daraltıyoruz. GeçirdiÄŸimiz 7 yılın özeti budur. Türkiye'nin sıçramasını ve büyümesini görenler dur çektiler, Irak'ın kuzeyinde devlet kurulması, halk bankası operasyonu böyle bir ÅŸeydir."
 
'TÜRKÄ°YE KENDÄ°SÄ°NÄ° GÜÇLENDÄ°RMEDİĞİ SÜRECE TEHDÄ°T ALTINDADIR, BU DÖNEM DAHA TEHDÄ°T ALTINDADIR'
 
Soylu, Türkiye'den 4 enerji hattının geçtiÄŸini, Avrupa'nın enerjisini Türkiye'den karşılamak zorunda olduÄŸuna dikkati çekti. "Türkiye beka konusunda sürekli tehdit altında bir ülkedir. Kendisini güçlendirmediÄŸi sürece tehdit altındadır. Bu dönem daha tehdit altındadır" diye konuÅŸan Soylu, 1969 yılından beri Türkiye'nin 4,5 yıl seçim olmayan bir döneminin hiç olmadığını söyledi.
 
'4,5 yıl terör olmadığı takdirde Türkiye'nin sıçrama yapacağını' ifade eden Soylu, "EÄŸer 31 Mart akÅŸamı Türkiye'de bir iktidar zaafiyeti oluÅŸuversin, ÅŸuraya yazınız, 1 Nisan'dan itibaren DoÄŸu ve GüneydoÄŸu'da baÅŸka olaylar baÅŸlar. Kaymakamlar ve valiler, 6 yaşındaki çocukların ellerine taÅŸ verilerek itibarsız hale getirilmeye çalışılır." diye konuÅŸtu.
 
CHP, Ä°YÄ° Parti ve Saadet Partisinin belediye meclis üyeleri adayları arasında terör ve asayiÅŸ suçlarından sabıka kayıtları ile istihbarat bilgileri bulunan 299 kiÅŸi olduÄŸu bilgisini paylaÅŸan Soylu, ÅŸunları kaydetti:
 
- Belediye meclis üyelerini CHP'ye HDP'ye ve Ä°YÄ° Parti'ye sokuyor. Nerede? Ä°stanbul, Ä°zmir, Ankara, Adana. 299 kiÅŸi. Ä°stanbul'un bir ilçesi adı C.Y, 1998'de PKK ile iltisaklı olduÄŸu için gözaltına alındı. 2016'da EYP ve molotof kokteyli nakletmesi gerekçesiyle gözaltına alındı. Bu belediyede CHP favori ve bu adam bu belediyenin içerisinde olacak. Bu adam ÅŸu an meclis üyesi adayı.
— Gene aynı belediye, adı E.Y. 1998'de para toplayarak kırsala aktardığı, 2015'te KCK yapılanmasından dolayı gözaltına alındığı… H.Åž. Ankara'da bir kuyumcu dükkanı soygunu ile ilgili yakalandı. Yine Ä°stanbul'da çok sosyete bir yerde, Kandil bölgesine giden ÅŸahıslardan biri olduÄŸu, Kandil ile Türkiye arasında haber alıp getirdiÄŸi…
 
— Yine Ä°stanbul'da 2006 yılında PK/KCK gençlik faaliyetleri içerisinde sürekli aktif olarak yer aldığı ve adam topladığı. Ä°zmir’de araç yakma olaylarına yardım ve yataklık yaptığı…
 
Soylu, bu kiÅŸilerle ilgili "gereÄŸinin" yapılacağını söyledi.
 
'FÄ°TNE VE NÄ°FAK TOHUMU'
 
94 belediyeye kayyum atanması ile PKK'nın "ÅŸah damarının kesildiÄŸini" söyleyen Soylu, kendilerine meydan okunduÄŸunu dile getirerek, ÅŸöyle devam etti: "Bir G günü geldiÄŸinde düÄŸmeye basacaklar. Diyelim ki bir ÅŸehit cenazesi geldi. Belediye meclisi karar alacak, ÅŸu sokağın ismini deÄŸiÅŸtiriyorum diye. Oradan öbürü dilekçe verecek, terör örgütü mensubum vardı, bize göre terör tabi onlara göre sözde ÅŸehit, ÅŸu sokaÄŸa isminin verilmesini istiyoruz. Ä°stanbul'da, Antalya'da Anadolu'nun bir ilçesinde nasıl karşılanır? Peki ne olur belediye meclisinde? Bu bir fitne tohumudur, nifak tohumudur. Terör örgütüne yardım yataklık yapan bu kiÅŸileri almışsınız. Adamlar kadrolu ÅŸu an. Herkes ne görev yapacağını biliyor. PKK'yı ÅŸöyle görmesin kimse. PKK'nın kendi adına bir iradesi söz konusu deÄŸildir. PKK'nın iradesi Kandil'dedir."
 
'HDP DÄ°YE BÄ°R SÄ°YASÄ° PARTÄ° YOKTUR'
 
Atakule'den yapılan canlı yayında CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun 12 Mart'ta Bursa'da bir vatandaÅŸla diyaloÄŸu sırasında "Kim terör örgütlerine destek veriyorsa Allah belasını versin" dediÄŸinin hatırlatılması üzerine Bakan Soylu, "Ä°ki tane ÅŸey var KılıçdaroÄŸlu ile ilgili. Amerika da aynısını söylüyor zaten Amerika terör örgütlerine destek veriyor mu vermiyor mu? KılıçdaroÄŸlu da PYD'yi terör örgütü olarak görmüyor. 24 Haziran'da kim taşıdı PKK'yı Meclis'e? HDP diye bir siyasi parti yoktur. PKK'nın da HDP'nin de PYD'nin de organik sözde lideri Apo'dur. PKK/PYD'yi HDP'yi Meclis'e kim taşıdı? Hangi sistem taşıdı? CHP taşıdı. Kendi milletvekili (Aysu) BankoÄŸlu geçen gün söyledi, 'Ben PKK'nın oyuna talibim' dedi. Bunu reddetmiyorlar zaten. HDP, PKK'nın siyasi kolu olduÄŸunu reddetmiyor." diye konuÅŸtu.
 
'KILIÇDAROÄžLU GÜLEN'E GEÇMÄ°Åž OLSUN TELEFONU AÇTI'
 
Soylu, KılıçdaroÄŸlu'nun 2013'te Fetullah Gülen'e telefon açanlar arasında kendisinin olmadığını söylemesine iliÅŸkin, yanında getirdiÄŸi notu okuyarak "Çıksın cevap versin. Ekim 2013, Kemal KılıçdaroÄŸlu, Genel Merkez'den Mustafa YeÅŸil'in verdiÄŸi numaradan Pensilvanya'yı aradı. Fakat 'ilaç aldığı için konuÅŸacak durumda olmadığı' söylendi. Durumunu sordu, Mustafa YeÅŸil ile konuÅŸtu, geçmiÅŸ olsun dileklerini sundu. Ä°lan çıkmadan 3-4 gün önce Ekrem Dumanlı, Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun basın danışmanı Baki Özilhan'ı arayıp 'Gazetede vereceÄŸimiz geçmiÅŸ olsun ilanında Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun ismini verelim mi?' diye sordu. Baki Bey bir ÅŸeyden haberi olmadığı için Ekrem Dumanlı'ya bir ÅŸey söylememiÅŸ, Mustafa YeÅŸil'i danışmanı arar o da Kemal KılıçdaroÄŸlu'na sorar 'Åžimdilik ismime yer vermesinler' der ve gazete ilanında adı çıkmaz ama Kemal KılıçdaroÄŸlu, Fetullah Gülen'e geçmiÅŸ olsun telefonu açmıştır. Ben bunu yapmadım diyebilir, demesini bekliyorum merakla." ifadelerini kullandı.
 
'WIKILEAKS BELGELERÄ°NDE TANRIKULU 'TR705' KOD ADIYLA YER ALIYOR'
 
Bakan Soylu, kendisinden CHP Ä°stanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, bir terörist cenazesine gittiÄŸini ispat etmesini isteyen CHP Grup BaÅŸkanvekili Engin Altay'ın sözleri hakkında ise "Aziz Güler'in cenazesine gitti. Aziz Güler, DHKP-C'li. ÖldürüldüÄŸü tarihte, 21 Eylül 2015'te Ayn el-Arap'ta bir terör örgütü mensubu olduÄŸunu herkes biliyor. Bu cenazeye gitti. Bu cenazenin başında da yine zannediyorum, bir genel baÅŸkan yardımcısı veya bir milletvekili (Gamze AkkuÅŸ) Ä°lgezdi olabilir, onunla gözyaşı döktüler, aÄŸladılar. Onun için Sayın Grup BaÅŸkanvekilinin bu deÄŸerlendirmesini kale almamak lazım, sözünü de kale almamak lazım." dedi.
 
Tanrıkulu'nun, Wikileaks belgelerinde "TR705" koduyla kime çalıştığının yer aldığını söyleyen Soylu, her partiye sızdırılan adamlar olduÄŸunu bildirdi.
 
Soylu, HDP'de bir FETÖ'cünün, Ä°YÄ° Parti'de ise baÅŸka bir tarafla iltisaklı bir kiÅŸinin bulunduÄŸunu söyledi.
 
8 MART YORUMU: HEMEN GEREĞİNİ YERİNE GETİRİN DEDİK
 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Taksim'de toplanan grubun ezan okunduÄŸu sırada ıslık çalıp slogan attığı iddia edilen görüntülere iliÅŸkin ise Bakan Soylu, Ä°stiklal Caddesi'nin kendilerinin "kırmızı çizgisi" olduÄŸunu belirterek ÅŸunları söyledi:
 
— Maalesef bu çirkin olay meydana geldi. Beni ürkütür bu olaylar. Siz KahramanmaraÅŸ olayının nasıl çıktığını biliyor musunuz? Ben KahramanmaraÅŸ olaylarının, Çorum olaylarının nasıl çıktığını iyi okudum. Türkiye'de en kötü mesele, esas itibarıyla bizi korkutacak mesele, bizim fay hatlarımız üzerinden meselelerin tetiklenmesidir. Türk-Kürt, Alevi-Sünni, laik-dindar bunlar bizim fay hatlarımızdır ve bugüne kadar Batı bunu çok iyi kullandı. Allah muhafaza orada belli bir saatten sonra arkadaÅŸlar bizi uyardılar, biz hemen süpürdük. 'Åžu anda alkol alınmaya baÅŸlandı. Bir bölüm böyle bir ÅŸey yapıyor, kontrolsüz bir ÅŸey olabilir' deyince 'Hemen gereÄŸini yerine getirin' dedik.
 
— Ezanın ıslıklanması gibi bir hadiseyi baÅŸka bir tarafa çekerlerse toplumsal kargaÅŸayı, toplumsal çatışmayı önlemekte zorlanırız. Türkiye'de tek taraflı kimse bir ÅŸey yapamaz. Yani Gezi olayları gibi… Bizim böyle bir endiÅŸemiz yok. Hangi grup olursa olsun, Türkiye'de hiçbir ÅŸey yapamaz ama mesele, Allah muhafaza iki tarafın birbirine tahrikiyle meydana gelebilecek bir iÅŸ olursa bu güvenlik sorunu olarak bizi ciddi bir ÅŸekilde uÄŸraÅŸtırır. Bu, tehlikeli bir iÅŸtir. Kim bunu yapıyorsa, kim buna adım atıyorsa bu akılsızlığından deÄŸildir. Bu, planlı, programlı… Nefreti, kini, oradaki pankartları gördünüz zaten hepsi iÄŸrenç. ValiliÄŸimiz gerekli soruÅŸturmayı yapıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.