Sosyal Medya

Güncel

Buket Aydın'dan '40 dakikalık kesinti' açıklaması: Yayınımız canlı değil, 'Ara veriyoruz' diyemem

CNN Türk'te yayınlanan 40 programında gazeteci Buket Aydın'ın son ağırladığı isim, CHP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Ekrem İmamoğlu oldu. İmamoğlu'nun konuştuğu sırada kameraların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasına çevrilmesi sosyal medyada tepkilere neden oldu.



CHP tarafından Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye (Ä°BB) BaÅŸkanlığı'na aday gösterilen Ekrem Ä°mamoÄŸlu, dün akÅŸam gazeteci Buket Aydın'ın sunduÄŸu 40 programına konuk oldu.
 
Ancak Ä°mamoÄŸlu'nun konuÅŸtuÄŸu sırada kameralar CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın canlı yayınlanan konuÅŸmasına çevrildi.
 
ErdoÄŸan'ın konuÅŸması CNN Türk'te yaklaşık 40 dakika canlı gösterildi.

Söz konusu duruma sosyal medyada çok sayıda kiÅŸi tepki gösterdi ve "#SansürcüCNNTürk" tabelası kısa süre içinde Twitter'da TT oldu. 
 
Tepkiler üzerine gazeteci Buket Aydın konuya dair bir açıklama yaptı. Aydın, ÅŸunları söyledi:
 
"Herkese iyi akÅŸamlar. Yayınımız bant yayındır. Canlı deÄŸildir. O yüzden yazdığınız ve eleÅŸtirdiÄŸiniz gibi anons yapıp ara veriyoruz demem mümkün deÄŸil:) birazdan kaldığı yerden devam edecektir."



'ÇÜNKÜ BÄ°LÄ°YORSUNUZ, EŞİTLÄ°K DUYGUSU ÖNEMLÄ°'
 
Ä°mamoÄŸlu'na söz konusu programda "Neden sosyal medyada ‘Ä°mamoÄŸlu'na medyada ambargosu' etiketleri kullandınız?" sorusu da yöneltildi.
 
İmamoğlu, buna şu yanıtı verdi:
"Ne CHP, ne de ben böyle bir ÅŸey yapmadım. Kamuoyunun böyle bir inancı varsa, siz kendinize sordunuz mu? Bu kanalda bir ÅŸeyler ters mi gidiyor? Ya da yayın politikanızda bir eksiklik var mı? Çünkü biliyorsunuz eÅŸitlik duygusu önemli. Kamuoyu bunu ölçüyor. Muhtemelen böyle bir kaygı hissetmiÅŸ olabilirler ama bu bizim ne ÅŸahsıma ne de kurumsal olarak partimize yönlendirecek bir suçlama asla olamaz. Biz zaten böyle bir süreci ne destekler ne de yanında yer alırız. Ama kamuoyu böyle bir intiba edinmiÅŸse bence sizin de bu soruyu kendinize sormanız lazım."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.