Sosyal Medya

Güncel

Esed rejimi Türkmendağı'nı vuruyor

Esed rejimi ve İran destekli yabancı gruplar, 'İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi' sınırları içerisindeki Türkmendağı'na bombardıman gerçekleştiriyor.



Esed rejimi ve Ä°ran destekli yabancı gruplar ile başını Mihraç Ural'ın çektiÄŸi THKP-Acilciler grubu, Soçi mutabakatını ihlal ederek Lazkiye'nın kuzey kırsalındaki Türkmendağı'na yoÄŸun top ve roket saldırısı düzenliyor.

Türkmendağı'nın yanı sıra, aynı bölgedeki Cebel Ekrad (Kürtdağı) ve Cisir EÅŸ ÅžuÄŸur ilçesine baÄŸlı Naciyye ve Merand köyleri ile Bıdama beldesi de hedef alınıyor.

RUSYA'NIN DESTEĞİYLE TÜRKMENDAÄžI'NIN YÜZDE 85'Ä° ELE GEÇÄ°RÄ°LMÄ°ÅžTÄ°

Esed rejimi 2015'in son aylarında Rusya'nın hava desteÄŸiyle Türkmendağı'nın yüzde 85'i ele geçirmiÅŸti. Bölgede yaÅŸayan 20 bin civarında Türkmen ve Arap, Türkiye göç etmek zorunda kalmıştı. Türkmendağı'nda muhaliflerin elinde Çümeren, Kelez, Ä°sapınarı, Sallur, Yamadı, Karamanlı köyleri ile Zeytincik, Ciptoroz, Kalaba çiftlikleri bulunuyor.

DÜN GECE Ä°DLÄ°B'E HAVA SALDIRISI DÜZENLENMÄ°ÅžTÄ°

Dün gece rejim güçleri, Ä°dlib'in güneyindeki Temaniye'de beyaz fosfor bombası kullanmış, sonrasında Halep'in batı kırsalındaki Hıreytan, Anadan ve Kefer Hamra bölgelerindeki sivil yerleÅŸimlere kara saldırısı düzenlemiÅŸti.

RUS JETLERÄ° VURDU: 2 ÖLÜ, 19 YARALI

Birkaç saat sonra muhaliflere ait gözlemevinin Rusya'ya ait olduÄŸunu bildirdiÄŸi uçaklar, Serakib ilçesinin kırsalında yer alan bir çadırkenti vurmuÅŸ, 2 sivil ölmüÅŸ, 19 sivil yaralanmıştı.

Esed rejimi ve Ä°ran destekli grupların, Soçi mutabakatını ihlal ederek, Ä°dlib GerginliÄŸi Azaltma Bölgesi içindeki sivil yerleÅŸimlere bu yılın başından itibaren düzenledikleri hava ve kara saldırılarında en az 126 sivil hayatını kaybetti, 380'den fazla sivil yaralandı. Rejim güçleri, Türkiye ve Rusya arasında Ä°dlib'deki ateÅŸkesi saÄŸlamlaÅŸtırmak için imzalanan Soçi mutabakatına raÄŸmen saldırılarına aralıklarla devam ediyor. Astana anlaÅŸması çerçevesinde Esed rejiminin garantörü olan Rusya'nın rejim saldırılarını önleme yükümlülüÄŸü bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.