Sosyal Medya

Güncel

Bekir Pakdemirli'den McCain açıklaması: Evde oturup Bakan olmadım ki

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli McCain Food'a danışmanlık iddialarına ilişkin, bakanlık görevinin kendisine tebliği edilmesiyle birlikte tüm ücretli görevlerinden istifa ettiğinin altını çizerek, "27 yıllık çalışma hayatım var. Gıda, perakende tüm sektörlerde çalıştım. Yani evinde oturup bakan olmaya gelmiş bir insan değilim ki" dedi.



Hükümetin 200 bin ton patates ithalatı için gümrük vergisini sıfırlaması üreticilerin tepkilere neden olurken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin 2013-2018 yılları arasında dünyanın en büyük patates üreticisi McCain Food'un danışmanlığı yapmış olması tartışmaların boyutunu baÅŸka bir noktaya taşıdı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli dondurulmuÅŸ patates firması McCain Foods'a danışmanlık yaptığına iliÅŸkin iddialara cevap verdi. Bakan Pakdemirli kendisine Bakanlık görevi tebliÄŸ edildikten sonra tüm ücretli görevlerinden istifa ettiÄŸini açıkladı.
 
'GÜLÜYOR OLMAMIZ LAZIM'
 
Bu iddiaya gülüyor olmamız lazım diyen Pakdemirli, ''Ben ÅŸu anda bu memlekette 16 kiÅŸiye nasip olmuÅŸ çok ÅŸerefli bir görevi yürütüyorum. Bu görevi alacağımı haber alır almaz tüm ücretli görevlerimin hepsinden istifa ettim. Bir defa böyle etik dışı bir iliÅŸkinin içinde olmam söz konusu deÄŸil'' dedi.
 
'BEN UZAYDAN MI GELDÄ°M?'
 
Bir firmaya geçmiÅŸte danışmanlık yapmış olmasının nesinin yanlış olduÄŸunu da kaydeden Pakdemirli, ''Bir insanın çoluÄŸunun çocuÄŸunun rızkı için çalışması normal deÄŸil mi? Ben uzaydan mı geldim? Benim 27 yıllık çalışma hayatım var. Gıda, perakende tüm sektörlerde çalıştım. Yani evinde oturup bakan olmaya gelmiÅŸ bir insan deÄŸilim ki… GeçmiÅŸte çalışmış olduÄŸum yerler olabilir. Bunlarla geçmiÅŸte çalışmış olmam bugün her hangi bir ticari iliÅŸkiye girmemi gerektirmez ki'' diye konuÅŸtu.
 
'BENÄ°M ÜZERÄ°MDEN HÜKÜMETÄ° YIPRATMAYA ÇALIÅžIYORLAR'
 
Sözlerinin devamında 'Komik olan ÅŸudur' diyen Bakan Pakdemirli, "Bakanlık olarak sofralık patates ithalatına izin verdiklerini ancak söz konusu firmanın dondurulmuÅŸ patates üretiyor. Bu konuyu gündeme getirerek benim üzerimden bakanlık ve hükümeti yıpratmaya çalışıyorlar" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.