Sosyal Medya

Karısıyla konuşmamak için 62 yıl sağır dilsiz taklidi yapan adam iddiası doğru mu?

Diken isimli haber sitesinde ve gzt Hayat’ın Twitter hesabında yer alan bir habere göre ABD’nin Connecticut eyaletinde yaşayan 84 yaşındaki bir adamın 62 yıl boyunca eşiyle konuşmamak için sağır ve dilsiz taklidi yaptığı ama bir karaoke gecesinde şarkı söylerken karısına yakalandığı iddia edildi.



Haberde, birlikte altı çocuk yetiÅŸtiren Barry ve Dorothy Dawson’ın ailesinin de bu gerçeÄŸi bilmediÄŸi ve kadının boÅŸanma davası açtığı da aktarıldı.
 
Ancak ABD’de yaÅŸayan Barry Dawson isimli bir adamın 62 yıl sağır ve dilsiz taklidi yaptığı ve karısının boÅŸanmak istediÄŸi iddiası doÄŸru deÄŸil. Haber parodi.
 
TEYÄ°T.ORG
 
Diken’in haberinde kaynak olarak gösterdiÄŸi World News Daily Report, yayımladığı haberlerin eÄŸlence amaçlı olduÄŸunu ve haberlerdeki kiÅŸilerin gerçek olmadığını belirtiyor.
 
World News Daily Report’un internet sitesinin alt kısmında yer alan bölümde haberlerde yer alan karakterlerin gerçek dışı olduÄŸu uyarısı yer alıyor.
 
 
“Bu web sitesinde yer alan yazılarda görülen tüm karakterler – gerçek insanlar üzerine kurulu olanlar dahil olmak üzere – tamamen kurgusaldır ve yaÅŸayanlar, ölüler veya yaÅŸayan ölüler arasındaki benzerlikler tamamen mucizedir.”
 
FotoÄŸraftaki kiÅŸiler Burton ve Lucille Handelsman
Haberde fotoÄŸrafları kullanılan kiÅŸiler ise Palm Beach’te yaÅŸayan ve emlakçılıkla uÄŸraÅŸan Burton ve Lucille Handelsman. Palm Beach Post haber sitesinde yer alan habere göre Lucille Handelsman’ın boÅŸanmak isteme nedeni ise Burton Handelsman’ın sadakatsizliÄŸi ve yalan söylemesi olarak aktarılıyor.
 
World News Daily Report’taki haberler daha önce de teyitlenmiÅŸti
World News Daily Report’ta yer alan ve gerçekliÄŸi bulunmayan Rockefeller’ın 6 kalp, 3 böbrek ve 2 ciÄŸer nakli geçirdiÄŸi iddiası, 1944’te fırlatılan Nazi roketi bugünlerde New York’u vurabilir iddiası ve Suudi Arabistan’da gerçekleÅŸtirilen bir panelde bilim adamları “kadınların insan deÄŸil memeli hayvan kategorisine girmesi gerektiÄŸini” söyledi iddiası da daha önce haber siteleri tarafından gerçek olduÄŸu düÅŸünülerek yayınlanmıştı, Teyit tarafından haberlerin gerçek olmadığı belirtilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.